Shadowfax is niet meer. Tenminste…niet meer in mijn bezit.

So…I said it. Iets wat ik niet verwacht had te zullen gaan doen heb ik toch gedaan. Ik heb Shadowfax verkocht.

Ik heb Shadowfax in december 2013 via Marktplaats gekocht. Met Shadowfax zou ik Cycling Holland gaan fietsen; een fietstocht door heel Nederland. Samen hebben we echter nog veel meer fantastische avonturen beleefd. Wat begon met wiebelige ritjes in de buurt groeide uit naar fietstochten halverwege de Afsluitdijk en op een gegeven moment er zelfs helemaal overheen. In mei 2014 kreeg Shadowfax zijn eerste echte vuurdoop: Cycling Zandvoort. 410 kilometer hebben we samen gefietst. Shadowfax ontmoette ook vrienden, zoals Buzz Lightyear. Samen met Buzz Lightyear heeft Shadowfax de Fietselfstedentocht gereden maar ook het bergachtige landschap van Zuid-Limburg bedwongen.

Natuurlijk heeft Shadowfax met succes de bizarre fietstocht Cycling Holland voltooid. Later is daar nog de Elfmerentocht bijgekomen. Sinds 2015 begon ik Shadowfax klaar te stromen voor een carriere in de triathlon-sport. Dit resulteerde in een redelijk succesvolle bike-split tijdens de kwart triathlon van Anna Paulowna.

Met Shadowfax wilde ik nog 1 huzarenstukje gaan doen; de Ironman van Maastricht. Maar dat zag Shadowfax niet zitten. Shadowfax is namelijk een echte tourfiets. Kwart triathlons vond hij nog prima maar langere afstanden vond hij echt te ver gaan. Ik kreeg Shadowfax niet bereid, hoezeer ik ook mijn best deed om hem over te halen.

Shadowfax heeft sinds kort dus een nieuwe eigenaar en rijd nu rond ergens in het Gooi. Daar dient hij als trainingsfiets voor een fietstocht van Boston naar New York. Shadowfax wordt dus weer gebruikt waarvoor hij op deze wereld is gekomen.

Met alle liefde zeg ik het nog 1x…om Shadowfax succes te wensen in de toekomst en vooral veel veilige kilometers..

“Run Shadowfax..show us the meaning of haste!”

Krijgt Shadowfax een opvolger? Jazeker! Deze ‘hangt’ as we speak al klaar (met speciale dank aan Beukers Bikecenter). Er moet echter nog het een en ander aan gebeuren. Een touch of God, om het maar zo te zeggen. Ik hoop dat het niet te lang meer zal duren voordat ik mijn nieuwe #Bikeporn aan jullie kan laten zien. Hoe deze nieuwe aanwinst heet hou ik ook nog even voor mezelf. Een digitaal ‘geboortekaartje’ volgt snel. Maar dat deze Ironman-waardig is, dat is een feit!

2015-08-26 21.10.47

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Eén reactie op “Ode aan Shadowfax”

  1. […] mijn triathlon-aspiraties in het achterhoofd heb ik in 2016 besloten om Shadowfax een nieuw baasje te gunnen. Na wat maanden sleutelen (met de hulp van William) en materialen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *