Hoewel we formeel al in het nieuwe jaar zijn beland, wil ik toch nog even van de gelegenheid gebruik maken om terug te blikken op het vorige jaar. 2016 was hét jaar van Challenge The Half 2016; een aantal halve marathons en als hoogtepunt een halve triathlon. Naast het vele duursporten waren er echter nog zat andere leuke sportieve activiteiten om met veel plezier op terug te blikken.

Toffe foto van 'Team Horn'...
10 januari 2016 stond de eerste sportieve uitdaging van dit jaar op het programma; de halve marathon van Egmond. Aanvankelijk stond deze run totaal niet in de planning, maar ik kon het startnummer overnemen van neef Niels. Dan kruipt het hardloopbloed toch waar het niet kruipen kan en stond ik toch aan de start, samen met Stefan en Rob. Het was koud en vooral heel erg winderig en met een tijd van 2:08 haalde we de finish. Gelet op de omstandigheden en fysieke gesteldheid van dat moment zeker geen slecht resultaat.

Koolhydraten bijtanken...
Enkele maanden later was het tijd voor de Halve van Den Helder; de tweede halve marathon van dit jaar. Deze was wel gepland en ik had dan ook wat meer tijd om er voor te trainen. Dit was ook terug te zien in het resultaat; met een 1:53 bleef ik ruimschoots onder de 2 uur.  Wederom liep ik samen met Stefan en Rob. Stefan hebben we in het begin van de loop al laten gaan. Samen met Rob heb ik het grootste gedeelte van de halve marathon gelopen. De laatste paar kilometer heb ik Rob moeten lossen. Het was een prachtige dag in april met een heerlijke lente-zon. Het was zelfs serieus warm. Het biertje na afloop lieten we ons dan ook goed smaken.

De Giro officieel van start...

Vrijdag 6 mei 2016 was Apeldoorn het toneel van de Giro d’Italia. Samen met Daan was ik getuige van de Grande Partenza, welke werd gewonnen door Nederlander Tom Dumoulin. Het was erg gaaf om een evenement als dit van zo dichtbij mee te maken en om al die mooie fietsen te zien.

2016-06-09-18-53-59

Met mijn triathlon-aspiraties in het achterhoofd heb ik in 2016 besloten om Shadowfax een nieuw baasje te gunnen. Na wat maanden sleutelen (met de hulp van William) en materialen verzamelen zag in de maand mei mijn nieuwe aanwinst het levenslicht: Epona (vernoemd naar het dappere paard van Link; uit de Legend of Zelda). Hiermee zou het moeten gaan gebeuren; de triathlon van Almere. En wat fietst deze fiets fantastisch!!

De laatste meters onder water...

Omdat ik me inmiddels had ingeschreven voor een halve triathlon moest er ook maar weer getraind gaan worden in het water. De zwemvierdaagse was een mooie stok achter de deur om mijn zwemtrainingen weer een beetje op te pakken. Met elke dag een kilometer was de zwemvierdaagse een leuk avontuur.

De beker; opgedragen aan mijn vrouw...(dag 3)

Van de zwemvierdaagse naar de halve-marathon driedaagse; loop een halve marathon; verdeelt over 3 dagen. De eerste dag een strandloop van 6 kilometer, de tweede dag een 7 kilometer over het asfalt en op de derde en laatste dag een crossloop van 8 kilometer. Stuk voor stuk kleine(re) afstanden maar het hoge tempo maakte het toch een pittige uitdaging. Blij was ik dan ook met ’trofee’.

...is nooit verkeerd...

Avonturen hoeven niet altijd extreem te zijn, veel inspanning te vereisen of lang te duren. Om te laten zien dat je in een uur tijd best een micro-adventure kan beleven nam ik, samen met timingpartner Citizen, proef op de som. Het resultaat, een avontuur in een uur, vormde een leuke fotoreportage welke hopelijk voor veel inspiratie voor velen zal zorgen.

Header Challenge Almere

Na een heerlijke vakantie op het eiland Tenerife (met veel openwater zwemmen in de Atlantische oceaan) stond hét sportieve hoogtepunt van 2016 op het programma: de Challenge Almere-Amsterdam. Ondanks de  vele trainingskilometers ging het allemaal niet van harte. Een beroerde swim ontregelde de rest van de triathlon maar in een tijd van 6:33 liep ik trots, samen met mijn dochter, over de finish.

Groupshot..

Een semi-sportieve uitdaging samen met mijn vrienden Daan, William en Niels; een rondje Texel op de stadsfiets. Een leuke seizoensafsluiter waarbij we vreselijk hebben gelachen, heerlijk hebben gegeten en lekkere biertjes hebben geproeft. O ja, we hebben ook Texel nog even rond gefietst.

Het moment is daar..

Challenge The Half 2016 had als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor Stichting Ambulance Wens Nederland; iets wat aardig gelukt was. Eind november van 2016 mocht ik aan oprichter Kees Veldboer van Stichting Ambulance Wens een cheque overhandigen van maar liefst € 3.000,00.

En  verder:

Ik heb in 2016 een nieuwe timingpartner mogen verwelkomen: Citizen! 2016 was het jaar van mijn eerste baantraining; iets wat in de praktijk zwaarder is dan ik had gedacht. 2016 is ook het jaar dat ik voor het eerst serieus gesnorkeld heb; and I like it!! Mijn opleiding HBO-rechten heb ik in 2016 met succes afgerond; misschien wel de grootste mijlpaal van vorig jaar op privégebied. Gelukkig eindigde 2016 voor mij en mijn gezin op een betere manier dan dat 2015 deed. De feestdagen hebben we heerlijk met elkaar doorgebracht en samen hebben we het nieuwe jaar vol vertrouwen ingeluid.

En 2017?

In het nieuwe jaar staan er geen projecten gepland. Geen (grote) fundraise-acties voor goede doelen, al lijkt het me wel kicken om dit jaar een bedrag van € 352,45 op te halen. Ik kom dan namelijk precies op een totaal van € 10.000,00 aan donaties, verdeeld over 5 jaar en 5 goede doelen. Who knows…

In dit jaar ben ik van plan om lekker te hardlopen, lekker te fietsen en lekker te zwemmen maar wanneer ik wil en wanneer het uitkomt; niets gedwongen omdat er een wedstrijd op de agenda staat. Ik wil zo nu en dan het ‘debiele randje’ opzoeken, hoewel dit niet meteen hoeft te betekenen dat er een hoop tijd en voorbereiding bij komt kijken. Ik wil nieuwe dingen ontdekken en mooie (sportieve) avonturen beleven; met mijn gezin, met vrienden en natuurlijk solo. Ook hoop ik dit jaar meerdere mooie lezingen te mogen geven over alles wat ik mee heb gemaakt op sportief vlak om daar mensen mee te motiveren.

Bedankt…

Als eerste wil ik weer mijn mooie vrouw en dochter bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun en support. Fantastisch zoals ze me er altijd doorheen slepen en toejuichen aan de finish.

De DaNiWiSe-crew; Daan, Niels en Willam; thanx for the laughs en sportieve uitjes samen.

Ook Stefan en Rob wil ik bedanken voor de runs die we samen hebben gedaan. Eat every mile!

Airmax, mijn sponsor die Challenge The Half 2016 mede mogelijk heeft gemaakt.

Alle donateurs die het mogelijk hebben gemaakt om € 3.000,00 op te halen voor Stichting Ambulance Wens.

Ik wens iedereen een gezond, voorspoedig en vooral sportief en avontuurlijk 2017!!

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *