Micro-avonturen

Micro-adventure: een avontuur die kan worden omschreven als een (nachtelijk) buitenavontuur dat “klein en haalbaar is voor normale mensen met een echt leven”. Deze term bedacht door de Britse avonturier en auteur Alastair Humphreys.

Wanneer je een epic avontuur wilt beleven moet je hier vaak wel wat tijd voor uit trekken. Kijk naar bijvoorbeeld Cycling Holland; de voorbereidingen alleen al namen maanden in beslag en dan waren er ook nog eens meerdere mensen mee bezig. Menigeen heeft hier helemaal de tijd niet voor, laat staan zin. We zijn allemaal druk met ons gezin en met werk. Toch beleef je een avontuur al sneller dan je denkt en je hoeft hier niet eens ver voor van huis…en dat wil ik jullie graag laten zien. De volgende micro-avonturen heb ik al mogen beleven:

Vertical K

Een kilometer hardlopen stelt niet zo veel voor. 1 kilometer aan hoogtemeters daarentegen is andere koek. Speciaal voor deze uitdaging ging ik naar de Wilhelminaberg in Landgraaf.

Napoleon Route

Onder het mom van: ‘(ver)ken je eigen stad’, is het aan te raden om de vele wandelroutes die elke plaats wel rijk is eens te ontdekken. Zo koos ik voor de Napoleon Route in Den Helder.

Rondje Texel op de stadsfiets

Texel; ook wel ‘Ibiza van het noorden’ genoemd! Een prachtig eiland met varierende stukken natuur. Het is dan ook een aanrader om met een groepje vrienden (of familie) dit eiland op de stadsfiets te verkennen.

Avontuur van een uur

Een avontuur hoeft niet lang te duren. Wist je dat je in een uurtje tijd al een hoop kan beleven? Om te bewijzen dat dit écht zo is trok ik er op uit om in een uurtje tijd er even heerlijk op uit te zijn!