Stichting Ambulance Wens Nederland

als

Het jaar 2016 is inmiddels in volle gang. Ik ben langzaam mijn sportieve agenda van dit jaar aan het vullen. Het eerste wapenfeit in de vorm van de Egmond Halve Marathon ligt er al. In de maand april zal ik meedoen met de Halve marathon van Den Helder. Mijn hoofddoel is om dit jaar aan de start te verschijnen van de Challenge Almere; een halve triathlon.

Tot nu toe heb ik sinds mijn zwemtocht van Den Helder naar Texel elk jaar geld opgehaald voor goede doelen. Zo heb ik geld opgehaald voor Spieren voor Spieren in 2013, voor het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis in 2014 en voor stichting Freaky People in 2015.

Vanwege het aantal halve afstanden heb ik er voor gekozen om dit jaar om te dopen in ‘Challenge the Half 2016‘. Dit betekend echter niet dat ik half werk wil doen. Ook deze keer wil ik weer zoveel mogelijk donaties ophalen voor een goed doel.

Ik heb gekozen voor een goed doel wat fantastisch werk levert. Dankbaar werk. Maar ook emotioneel zwaar werk. Uitgangspunt van veel ‘goede doelen’ acties is vaak om zoveel mogelijk geld op te halen voor een bepaalde ziekte. Met dit geld wordt dan bijvoorbeeld nieuw onderzoek gesteund met de hoop om deze bepaalde ziekte de wereld uit te helpen. Dit is natuurlijk mooi; ik heb er ook 2 maal voor gekozen een dergelijk goed doel te ondersteunen. Toch zijn er een hoop mensen die hier helaas niets meer aan hebben. Mensen die al dusdanig ziek zijn dat een medicijn ze niet meer zal helpen. Mensen, die niet lang meer te leven zullen hebben…

Voor deze mensen zet mijn goede doel van dit jaar zich in. Ik heb het over Stichting Ambulance Wens Nederland. Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Stichting Ambulance Wens is opgezet als aanvulling op de verzorging van terminale patiënten. Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekort schieten. Enkele voorbeelden van wat Stichting Ambulance Wens Nederland voor mensen met een levensbedreigende ziekte en een korte levensverwachting zou kunnen betekenen, zijn bijvoorbeeld een bezoek aan het strand, een bezoek aan een naaste die zelf ook niet meer mobiel is, het bezoek aan een bepaalde plaats waar de patiënt bijzondere herinneringen aan heeft, etc. Eenvoudige zaken, die heel veel kunnen betekenen voor iemand. Maar ook meer uitgebreide wensen zijn mogelijk om te realiseren. Hierbij valt te denken aan het maken van een boottocht, bezoek aan een concert, attractie etc. Vanzelfsprekend gebeurt dat alles onder begeleiding van professioneel ambulancepersoneel die zich vrijwilig inzet.

Ik wil proberen om in eerste instantie een bedrag van € 1.500,00 bij elkaar te krijgen. Stichting Ambulance Wens Nederland heeft alle donaties hard nodig. Zo hebben zij het afgelopen jaar 1700 wensen vervuld, waarvoor een bedrag van € 450.000 euro voor nodig was voor wenskosten, verzekeringen (vrijwilligers,patiënten en ambulances), onderhoud ambulances, brandstofkosten en administratieve kosten. Stichting Ambulance Wens Nederland heeft geen grote sponsoren en er zijn helaas niet veel vaste donateurs. Zij moeten het dus hebben van losse giften en zijn ze ieder jaar weer blij als ze het budget binnen weten te halen. Dit jaar wil ik daar dus een klein steentje aan gaan bijdragen. Neem eens een kijkje op de website en de Facebook-pagina van deze stichting. Na het lezen van alle verhalen kun je niet anders dan beamen dat dit een geweldige stichting is die best een steuntje in de rug kan gebruiken.

Doneren kan via een speciale website; deze vinden jullie hier. Ook zien jullie rechts op mijn website een logo van Stichting Ambulance Wens Nederland. Druk op het logo en de rest gaat vanzelf.

Ik kan mij voorstellen dat velen van jullie inmiddels donatie-moe zijn. Ik vraag dan ook niet veel. Het minimum bedrag wat gedoneerd kan worden is € 3,00. Elke euro is van harte welkom en zal door Stichting Ambulance Wens Nederland nuttig worden besteed. Ik weet dat ze prachtig werk doen en hoop ze aan het einde van dit sportseizoen namens alle donateurs een mooie cheque te kunnen overhandigen. Ik ben jullie bij voorbaat al heel erg dankbaar voor alle steun.

Challenge The Half 2016 wordt mogelijk gemaakt door;

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *