Dave Mirra

121476-largest_DaveMirraChat2

Vanmorgen vroeg werd ik opgeschrikt door een berichtje: Dave Mirra is overleden.

Ik ‘kende’ Dave Mirra natuurlijk van de jaren 90. Als BMX-er was hij mega-populair en won hij de ene naar de andere prijs. Maar liefst 14 gouden medailles had hij gewonnen tijdens de X-games. Ook had hij zijn eigen video-games: ‘Dave Mirra freestyle BMX’ en was hij regelmatig op MTV te zien. Een icoon.

Op een gegeven moment is Dave Mirra zich gaan toespitsen op triathlons en heeft hij diverse Ironman-finishes achter zijn naam staan. Ik volgde hem op Instagram en op Facebook, waar regelmatig foto’s en filmpjes voorbij kwamen van Dave Mirra in actie op zijn dikke Cervelo tijdritfiets. Zo is er een filmpje waarop hij te zien is op een rolbank en met tijdritfiets en al omhoog springt en weer soepeltjes met beide smalle wieltjes terug op de rolbank landt.

Volgens het nieuwsbericht heeft Dave Mirra zelfmoord gepleegd. Hij is gevonden in zijn auto met een schotwond, welke door hem zelf zou zijn toegebracht. Hij zou depressief zijn geweest. Dave Mirra laat zijn vrouw en 2 jonge kinderen achter.

Mirra’s vriend en tevens BMX-er TJ Lavin zei het volgende:  “I just wish he would have called me. I would have jumped on a plane in a second. There’s always another way. If anyone needs help, just please get it. I feel sick about this.

Laat dat de boodschap zijn. Er is altijd een andere weg. Als je je klote voelt, praat met je vrouw, familie of bel je vrienden. Life is to precious to give up.

Dave Mirra. Rest in peace.

2b41894cb02375d841480af64dc5cdc3

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *