Cheque overhandigen aan Stichting Ambulance Wens

challenge-the-half-logo

Zoals met elk sportief avontuur probeer ik zoveel mogelijk geld in te zamelen voor een goed doel. Met het project van dit jaar, Challenge The Half 2016, heb ik geprobeerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Ambulance Wens Nederland. Iets wat aardig gelukt is.

Afgelopen donderdag, 24 november, mocht ik met veel trots de cheque overhandigen aan Kees Veldboer; oprichter van deze fantastische stichting. Het overhandigen van de cheque vond plaats tijdens een vergadering van de Ronde Tafel; een vereniging waar ik lid van ben en die me tevens gigantisch geholpen hebben met mijn fundraising voor Stichting Ambulance Wens. Zij hebben het opgehaalde bedrag van € 1500,00 namelijk verdubbeld, zodat er uiteindelijk een bedrag van € 3000,00 aan Stichting Ambulance Wens overhandigd kon worden. Na een diner in het Beatrix hotel gaf Kees Veldboer een lezing over de stichting; hoe hij op het idee is gekomen om de stichting op te richten, hoe de stichting is gegroeid tot wat het nu is en welke prachtige wensen er allemaal al zijn uitgevoerd voor (terminaal) zieke mensen die niet mobiel zijn. Werkelijk niets is te gek en Stichting Ambulance Wens doet altijd alles wat in zijn macht ligt om wensen uit te laten komen, iets wat ook terug te lezen is op de website van de Stichting.

Na de lezing van Kees Veldboer was het ’t moment om de cheque te overhandigen. Dit viel me zwaarder dan ik had verwacht. Eind 2015 heb ik zelf in privésfeer te maken gehad met deze stichting en dit kwam weer een beetje naar boven. Het was dan ook geweldig om dit fantastische bedrag te mogen overhandigen en ik weet zeker dat elke euro goed zal worden besteed. Tot slot konden we allemaal nog even een kijkje nemen in een Wensambulance die Kees had meegenomen; een van de nieuwste ambulances die de stichting rijk is. Hoewel het er veel minder ‘heftig’ uitziet dan een echte ambulance, is deze van alle noodzakelijke attributen voorzien zodat zelfs IC-patienten vervoerd kunnen worden. De brancard is volledig elektrisch en biedt de vrijwilligers de gelegenheid en vrijheid om de patiënten op een gemakkelijke en comfortabele manier te vervoeren.

Met het overhandigen van de cheque is er ook een definitief einde gekomen aan Challenge The Half 2016. Dit is dan ook een mooi moment op wat mensen te bedanken:

– Allereerst natuurlijk mijn vrouw en dochter: duizendmaal dank voor jullie steun, support en begrip weer dit jaar, tijdens mijn trainingen en de wedstrijden. I love u!

– Stichting Ambulance Wens Nederland: zonder jullie hulp vorig jaar was ik nooit op dit idee gekomen. Ik ben jullie nog steeds erg dankbaar voor wat jullie voor ons mogelijk hebben gemaakt.

Airmax Nederland; voor jullie steun en sponsoring. Bedankt in het vertrouwen in mij. Jullie gaven mij net dat beetje extra zuurstof, letterlijk.

– Alle mensen die een donatie hebben gedaan! Elke euro heeft bijgedragen aan dit fantastische resultaat en ik weet dat alle bijdragen uit een goed hart kwamen. Heel erg bedankt iedereen.

– Iedereen van de Ronde Tafel, afdeling Den Helder. Jullie verdubbeling is fantastisch. Super bedankt voor dit geweldige gebaar.

Ik zal vast mensen vergeten; sorry daarvoor. Weet dat mijn dank enorm groot is.

En nu? De feestdagen staan voor de deur dus ik ga lekker genieten met mijn gezinnetje. Tussendoor heb ik het sporten weer een beetje opgepakt maar concrete doelen zijn er nog niet. Volgend jaar verwacht ik geen superheftige avonturen maar aan de andere kant weet je het met mij maar nooit ;-).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *