Voor de échte data-freaks: StravaPlus

StravaPlus

Via DCRainmaker kwam ik terecht bij de StravaPlus plug-in voor de Google Chrome browser. Het zag eruit als iets wat ik moest proberen en inderdaad; het is totally awesome. Vandaar dat ik het graag met jullie wil delen.

Strava; je vindt het geweldig of je haat het. Ik hou ervan. Data van je workout gecombineerd met ‘sociale aspecten’. Ook de Strava uitdagingen (bijvoorbeeld de Grand Fondo’s) zorgen ervoor dat je net dat beetje meer gemotiveerd bent om nog even die lange fietstocht te gaan maken voor het einde van de maand. Nu kun je dus je Strava uitbreiden met een gave plug-in; StravaPlus.

Deze plug-in werkt (helaas?) alleen met Google Chrome. Je kunt de plug-in downloaden via deze link. Het installeren gaat simpel. Voeg de plug-in toe aan je Chrome Browser, autoriseer Strava en je bent ready to go.

Wanneer je nu je workouts bekijkt in Strava zie je dat je veel meer data kunt zien dan normaal. We nemen mijn (epic) ride Cycling Holland (kudo’s geven mag nog) even als voorbeeld. Dit is de extra data welke door de plug-in van StravaPlus wordt voorgeschoteld:

Strava plus data

Zoveel data…daar word je toch vrolijk van? Wanneer het je allemaal even teveel is kun je de extra data ook verbergen. Druk daarvoor op de oranje balk met de tekst ‘hide StravaPlus extendend stats’ en weg is de extra informatie. Deze data is er overigens alleen nog voor fiets-activiteiten. Voor hardlopen komt deze data ook snel beschikbaar, maar we moeten nog even geduld hebben aldus de ontwikkelaar.

Ook kun je met de StravaPlus plug-in gebruik maken van  zogenaamde ‘remote views’. Dat zijn andere pagina’s die de data van Strava weer net even anders verwerken en weergeven. Zo heb je Flyby. Met deze extensie kun je kijken welke andere Strava-gebruikers jou zijn gepasseerd tijdens bijvoorbeeld je fietstocht. Zo ben ik tijdens Cycling Holland kennelijk 25 andere Strava-gebruikers tegengekomen (grappig detail is wel dat ik al deze 25 mensen pas ben tegengekomen vanaf Arnhem. Misschien komt het omdat het daarvoor nacht was….).

Met Surface kun je de oppervlakte meten van het rondje wat je hebt gelopen of gefietst. Pretty useless vind ik zelf. Een voorbeeld: met de Fietselfstedentocht heeft mijn fietsrondje een totale oppervlakte van 251,4 square miles (404,58 vierkante meter). Niet zo heel spannend al zeg ik het zelf.

Surface

Wat ik wel echt heel erg gaaf vind is de Veloviewer extensie. Helaas synced deze extensie maar 25 activiteiten gratis vanuit Strava. Wanneer er 25 activiteiten overgezet zijn neemt hij ook geen nieuwe activiteiten meer over. Je kunt echter wel alle gegevens uit Veloviewer wissen en dan opnieuw de 25 nieuwste activiteiten vanuit Strava inladen om toch je laatste rondjes in Veloviewer te kunnen zien. Het gave van Veloviewer is dat je een 3D-profiel van je route kunt maken. Zo zie je exact het hoogteverloop. Jammer genoeg is mijn fietsavontuur in het Limburgse gebergte net te oud (en valt hierdoor buiten de 25 activiteiten die ik kan inladen bij Veloviewer). Hier heb ik namelijk wel echt serieuze hoogtemeters gemaakt. Maar om toch een idee te geven heb ik hier een tempo-training van 24 januari 2015 genomen. Wanneer je een 3D-profiel van deze run maakt ziet dat er als volgt uit:

3D profiel run 24-01-2015

How cool is that?

Persoonlijk vind ik de StravaPlus een hele gave uitbreiding van Strava. Ik ga er dan ook met heel veel plezier gebruik van maken. Wie weet komen er in de toekomst nog extra uitbreidingen wat deze plug-in nog interessanter gaan maken. Bijkomend voordeel is dat de plug-in geheel gratis is. En gratis is niet duur.

De ontwikkelaar van StravaPlus bedanken? Dat kan hier.

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Eén reactie op “Voor de échte data-freaks: StravaPlus”

  1. […] artikel voor de Strava boys: Voor de échte data-freaks: StravaPlus Opgelet: Je moet wel Google Chrome als browser […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *