Verkouden zijn is nooit leuk

kleenex

Je kent dat wel; je bent lekker aan het trainen. Je boekt vooruitgang, ziet aan je trainingsresultaten dat je progressie maakt. Kortom, het sporten gaat goed. Waarom is het dan altijd juist dán dat je ziek of strontverkouden wordt?

Thuis was eerst mijn dochter verkouden, daarna was mijn vrouw aan de beurt. Het leek er even op dat ik gespaard zou blijven; ik voelde me fit en had nergens last van. Het hardlopen ging boven verwachting en ik had voor de maand februari nog 2 loopjes op de agenda: een tempo-loop van 5km en een lange duurloop van 21.1km (halve marathon). Het leek me immers leuk om alle 12 Strava uitdagingen (halve marathon) te gaan behalen dit jaar. Maar toen….

Vorige week werd ik wakker en ik voelde het al meteen: een keel als een rasp, een kop vol met snot en hoesten als een zeehond. Ja hoor; ook Bassie is verkouden. Naast het feit dat ik verkouden zijn gewoon zwaar irritant vind, baal ik er ook van als je planning door externe factoren in de war wordt geschopt. Maar goed, het is wat het is. Ik heb maar even rustig aan gedaan. Dat betekend dus: niet sporten. Hoe beter het herstel, des te sneller is die rotverkoudheid weg zou je denken.

Inmiddels zijn we een ruime week verder en nog steeds loop ik te snotteren. Ik heb overigens niet stil gezeten, integendeel. Naast de gebruikelijke dingen zoals werk heb ik mijzelf ook nuttig gemaakt voor project zolder. Ook mijn lieve vrouw was jarig; dat moest natuurlijk gevierd worden. Daarnaast heb ik een hoop leuke ideeën opgedaan voor SebastiaanHorn.nl. Zo kunnen jullie op korte termijn 2 ‘specials’ van mij verwachten. Als eerste komt ‘de grote triathlon-special’. Later volgt ‘de grote hiking-special’. Met deze specials wil ik aan de hand van blogs en reviews aantonen dat duursport voor iedereen is. Zo wordt triathlon met de dag populairder, maar velen denken dat het ook een hele dure sport is waarin je afhankelijk bent van dure materialen. Ik ga aantonen dat het tegendeel waar is: ook voor veel minder geld kun je meedoen met triathlon-wedstrijden. Of de afstand nu kort of lang is. Gaat hardlopen, fietsen of triathlons je te ver? Vind je die heftige inspanning maar niets? Dan kun je ook gaan wandelen. Wandelen is namelijk ook duursport! Wandelen suf? Dacht het niet! In ‘de grote hiking-special’ vertel ik waarom!

Kortom, genoeg leuke dingen op de agenda. Ik twijfel nog of ik morgen weer ga beginnen met hardlopen, maar dat merken jullie gauw genoeg wanneer de Strava- en Garmin-data jullie weer om de oren vliegen.

Voor nu, fijne week! Veel sportplezier.

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *