T-Blocks: the next big thing?

10464356_730006813755875_5971813999594278278_n

Je kent dat misschien wel: bij een triathlon hangt je (peperdure) fiets aan het zadel aan een rek gemaakt van stalen buizen. Je zadel kan beschadigen doordat hij losjes heen en weer kan schuiven op het rek. Of in je haast hang je je fiets niet goed op, waardoor hij van het rek af kan vallen. Niet altijd even ideaal dus. Ook heb je niet altijd alle ruimte om je om te kleden, doordat de fietsen redelijk op elkaar staan geparkeerd.

T-Blocks (Transition Blocks) claimt hier de oplossing voor hebben te gevonden. Een constructie op de grond waar je fiets door middel van het achterwiel wordt vastgehouden. Tussen de fietsen is dan voldoende ruimte om je om te kleden of om spullen neer te leggen. Je fiets zou stabiel moeten staan en de kans op beschadigingen is zeer gering (de kans is er natuurlijk altijd; er kan altijd iemand tegenaan lopen). Ik had T-Blocks gevraagd of er gedacht is aan dure carbon velgen; kunnen deze niet beschadigen wanneer je hem in het blok zet? Volgens T-Blocks is dit niet het geval. De houder waar je je wiel in zet wordt gemaakt van plastic, welke meegeeft zodra er druk op komt te staan. Je velgen zouden dus niet kunnen beschadigen.

Bekijk hier een filmpje  waarin de T-Blocks worden gebruikt:

Zoals je kunt zien is triathleet Lucas McCollum aardig te spreken over de T-Blocks. T-Blocks wil door middel van een Kickstarter-project voldoende geld ophalen om de fietshouders in productie te nemen. Hiervoor hebben ze $ 150.000,00 (of meer) nodig. Dit bedrag willen ze ophalen vóór 31 maart 2015. Een ruime maand dus. Kijk hier om het Kickstarter-project te bekijken of om een donatie te doen.

Ik ben benieuwd wat de Nederlandse triathleten hiervan vinden. Is dit inderdaad een goede vervanger voor de rekken zoals we die nu kennen? Parkeer jij je fiets zonder zorgen in een T-Blocks? Discussieer mee.

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

2 reacties op “T-Blocks: the next big thing?”

 1. Marcus Robinson avatar

  Hi Sebastiaan,
  Thanks for noticing T-BLOCKS!

  1. Sebastiaan avatar
   Sebastiaan

   You are more than welcome!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *