The transplant Triathlete

The Transplan Triathlete

Wouter Duinisveld is een nederlandse triathleet.

Toen hij 20 was, werd hij door een schouderblessure gedwongen te stoppen met rugby. Hij is begonnen met hardlopen en ontdekte in 2006 de triathlonsport. Ambitieus als hij is, stelde hij zichzelf als doel ooit een hele triathlon te volbrengen en sloot hij zich aan bij Residentie Triathlon Club in Den Haag.

Zijn gezondheid gooide echter roet in het eten. Hij kreeg een virus  wat zijn hart verwoestte en kwam op de wachtlijst terecht voor een donorhart. Zijn eigen hart werkte helemaal niet meer en de tijd tot de transplantatie overleefde hij dankzij een kunsthart. In de herfst van 2007 ontving Wouter zijn donorhart. De eerste twee jaar na de transplantatie waren gericht op revalidatie, herstel en intensieve medische controle. Na deze twee jaar begon hij weer te dromen van triathlon en in 2010 finishte hij weer voor het eerst een achtste triathlon.  Zijn persoonlijke doel om een hele triathlon te volbrengen komt komend voorjaar weer een stap dichterbij: Wouter zal deelnemen aan de Ironman 70.3 op Mallorca.

Wouter wil zijn passie voor sport combineren met zijn missie voor meer orgaandonoren. Hij wil laten zien dat een orgaandonor nieuw leven kan geven, een leven waarin dromen waargemaakt kunnen worden. Hij wil een inspiratie zijn voor iedereen die op een donororgaan wacht of met een donororgaan leeft. Hij is ieder dag dankbaar voor het leven wat hem gegund is door iemand die hij niet kent en wil zijn donor eren door zijn dromen na te jagen.

Speciaal voor de orgaandonatiecampagne ‘JaofNee’ heeft niemand minder dan Dick Maas een korte film geregisseerd  die vanaf 7 oktober op tv te zien is en vanaf 10 oktober in de bioscopen. Wouter Duinisveld speelt de hoofdrol in de commercial die bol staat van de spectaculaire acties.

Bekijk hem hier:

Bekijk ook de making of video:

Geinspireerd geraakt en zelf ook orgaandonor worden? KLIK HIER!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *