Sporten voor het goede doel?

2015-06-15 11.12.33

Tot op heden heb ik 2 écht grote sportieve avonturen beleefd, te weten DH2TX2013 en Cycling Holland. Met deze avonturen is er in totaal een bedrag van € 6.442,55 opgehaald aan goede doelen. Hiervan is € 2.307,55 naar Spieren voor Spieren gegaan en € 4.135,00 naar het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam.

Het is jullie wel bekend dat er dit jaar geen grote avonturen op stapel staan. Wel doe ik in augustus 2015 mee met mijn eerste triathlon ever. Ook wil ik deze zomer nog al hardlopend de Houtribdijk oversteken, van Lelystad naar Bovenkarspel. Geen noemenswaardig grote projecten dus. Ik heb dan ook absoluut niet de intensie om grootschalige fundraisingstrajecten op te zetten, zoals ik voorgaande jaren wel heb gedaan. Je moet er immers ook voor waken dat mensen niet ‘donatie-moe’ worden.

En toch jeukt er iets. Mijn filosofie is altijd geweest om mensen met mijn sportieve avonturen de motiveren en te ondersteunen. Waarom zou dat nu dan anders zijn? Omdat ik dit jaar niet iets ‘achterlijks’ ga doen? Waarom zou het niet mogelijk zijn om bijvoorbeeld een klein lokaal doel te ondersteunen? Zoals bijvoorbeeld een voedselbank, een vogelasiel of noem maar op? Al zou ik aan het eind van het liedje een cheque kunnen overhandigen van € 100,00; er zijn altijd mensen of instanties die het geld goed kunnen gebruiken. Als ik het niet probeer, heb ik het gevoel dat ik een kans laat liggen.

Daarom dit berichtje. Ik zou graag aan jullie willen vragen welke (lokale) goede doelen volgens jullie een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ken je zo’n doel, laat het mij weten in de comments hieronder. Uit alle ideeën zal ik dan vervolgens een goed doel kiezen en proberen om voor dat goede doel toch wat geld op te halen. Verwacht geen gespam, donatie-alarmen, fundraisingsacties of wat dan ook. Ik hou het klein. Wie wat wil geven mag dat doen, wie dat niet wil; geen probleem (spaar maar vast voor mijn volgend grote avontuur; de Ironman Maastricht, haha).

Benieuwd naar jullie suggesties. Dank jullie wel voor de moeite alvast.

“It’s not how much we give but how much love we put into giving”
-Moeder Theresa-

Update (gedane suggesties tot nu toe): 

Stichting Make over Mansion
Wooninitiatief Anna Paulowna
Nicole’s huiskamer
Freaky People

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

7 reacties op “Sporten voor het goede doel?”

 1. pauline avatar
  pauline

  Ik weet er 1 (en misschien heel brutaal 2)… allereerst Stichting Make over Mansion. Een stichting die voor zieke kinderen
  slaapkamers opknapt. De tweede kom ik nog op terug…. Iets met Dion en zijn hond Frits….

  1. Sebastiaan avatar

   Stichting Make over Mansion staat in ieder geval alvast genoteerd.

 2. Marleen de Waal Malefijt avatar

  Het initiatief is opgericht door ouders van kinderen met een beperking. In Anna paulowna wordt een stellingschuur omgebouwd tot appartementencompex. Acht appartementen en een gemeenschappelijke ruimte. Voor de inrichting van het laatste wordt hard gespaard. De jongeren staan op markten, sporters lopen, zwemmen, fietsen of alledrie tegelijk, om sponsorgeld binnen te halen. Maar dit is nog lang niet genoeg dus alle steun is welkom!

  1. Sebastiaan avatar

   Dank voor je suggestie. Hij staat erbij!

 3. Emma avatar
  Emma

  Hoi Sebas,

  Nicole’s Huiskamer in Bovenkarspel.
  Nicole vangt jongeren op (12-18) die een extra steuntje kunnen gebruiken op welke manier ook.

  1. Sebastiaan avatar

   Thanx! Hij staat erbij!

 4. Kim de Veij avatar

  Hoi Sebastiaan, Ik zie dat Down Town er al bij staat. Toch noem ik dit prachtige initiatief nog een keer. Voor de jongelui die er gaan wonen is dit een droom die uitkomt. Het kost alleen wel veel geld en alle kleine beetjes helpen mee! Succes met je actie en natuurlijk met je prestaties! Groeten Kim de Veij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *