En toen was het alweer juni…

Shakka Shakka

Het klinkt zo cliché, maar wat vliegt de tijd toch weer voorbij. Het is alweer juni 2015, wat betekend dat we bijna op de helft van het jaar zitten. Ik kan me nog  goed herinneren dat we Oud & Nieuw aan het vieren waren; het lijkt nog zo kort terug.

Hoewel er dit jaar geen grootschalige avonturen op het programma staan, ben ik wel lekker bezig met mijn sporten. Zo heb ik het hardlopen weer goed opgepakt en ook fiets ik regelmatig mijn rondjes. Vorige maand heb ik meegedaan met de Elfmerentocht, samen met William; een fietstocht van 150 kilometer door het Friese landschap. Dit was een pittig tochtje, zeker gelet op de regen en wind van die dag. Over regen en wind gesproken; het weer laat ons zowiezo een beetje in de steek de laatste tijd. De zomer lijkt nog ver te zoeken. Je doet er weinig aan, maar vervelend is het wel. Een voordeel (of nadeel); het BBQ-en komt er nog niet echt van dus we kunnen lekker gezond blijven eten. Nee hoor…laat dat mooie weer en die BBQ’s maar komen wat mij betreft.

Van de week was er een documentaire op de televisie: ‘Schaken met de Dood’. In deze documentaire werden er een aantal artsen van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis gevolgd in hun missie om de ziekte kanker te bestrijden. Het ging met name om ‘clinical trials’; nieuwe vormen van medicatie die werden uitgeprobeerd op patiënten. Aan de ene kant was het goed en bijzonder om te zien hoe de artsen zich 200% inzetten om het beste voor hun patiënten te doen. Aan de andere kant was het ook wel confronterend om te zien hoe belangrijk geld is. Zonder geld geen medicijn. De farmaceutische industrie investeert miljoenen om nieuwe medicijnen te produceren en wil dit geld natuurlijk terugverdienen. Als gevolg hiervan zijn bepaalde medicijnen ontzettend duur (ik praat niet over honderden euro’s, of duizenden euro’s, maar honderd-duizenden euro’s!). Het is zelfs zo dat één gered levensjaar een bedrag van € 80.000,00 waard is. Het feit dat ze een bedrag hebben gekoppeld aan een levensjaar is al bizar genoeg, maar dit betekend dus ook dat je als mens financieel total-loss verklaard kan worden. Dan schieten de rillingen toch even bij mij over de rug. Toch ben ik nog steeds blij dat er met Cycling Holland een hoop geld is opgehaald voor het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Ik hoop dat nog vele mensen dit zullen blijven doen.

Ik ben ook nog steeds druk met het reviewen van een aantal producten. Zo ben ik in afrondende (test)fase met de Lifeproof armband, de Jabra Sport Wireless Pulse en de Hastings Foamroller. Binnenkort verschijnen deze uitgebreide product-reviews op mijn website. Later volgen de reviews van de Trion:Z armband, het ISM-zadel en het Profile Design TT-stuur. Stay tuned dus!

Over een ruime 2 maanden is het alweer zo ver: de triathlon van Anna Paulowna.  Mijn doel is om binnen de 3 uur te finishen; dat lijkt me een redelijk streven. Hoewel het zwemmen, fietsen en lopen totaal niet nieuw voor mij zijn, is de triathlon toch een sport op zich. De truc zit hem onder andere in het juist verdelen van je krachten. Ik heb er wel zin in, al moet er nog een hoop getraind worden. Zo wil ik de transities gaan oefenen (de overgang van zwemmen naar fietsen en van fietsen naar lopen). Ik wil wat meer koppeltrainingen gaan doen (fietsen – lopen) en ja, er moet maar weer eens wat gezwommen gaan worden. Sinds mijn zwemoversteek Den Helder – Texel heb ik namelijk geen serieuze meter meer gezwommen.

Des te meer reden had ik dus om weer even een oude liefde van mij te bezoeken: het zwembad. Ik had een leuke training gevonden: 40 x 100 meter zwemmen met steeds 15 seconden herstel. Goed voor 4 kilometer en ook een leuke manier om het zwemmen weer een beetje op te pakken. Zo gezegd, zo gedaan. Het was woensdag-avond mooi weer en ik was nog nooit in het nieuwe zwembad geweest. Er is nu ook een wedstrijdbad buiten dus een perfecte gelegenheid om deze eens goed uit te proberen. De eerste meters waren erg wennen, maar na 20 minuten ging ik weer over op de oude vertrouwde diesel en zwom ik lekker mijn baantjes. Wel werden mijn armen steeds zwaarder. Ik kon merken dat ik inderdaad anderhalf jaar niet meer gezwommen had. Maar ook dat komt uiteindelijk helemaal goed. Alhoewel de spierpijn nu, een dag later, er niet om liegt :-).

En zo rommelen we lekker verder. Laat het mooie weer nu maar even doorzetten, daar wordt iedereen blij en vrolijk van. Ladies and gentlemen; thanks for reading. Veel (sport)plezier.

De resultaten van mijn zwemtraining:

Afstand: 4,00 km
Duur: 01:38:10
Bewogen duur: 01:27:54
Gemiddeld tempo: 2:12 min/100m
Gemiddelde snelheid: 27,3 100m/uur
Totaal aantal slagen: 2.352
Gemiddelde slagsnelheid: 27 slagen/min
SWOLF: 48

Official timing by:

kish_logo

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Eén reactie op “En toen was het alweer juni…”

  1. […] was verbouwd en had een mooi buitenbad. Het was dan ook fijn en als vannouds om weer wat heerlijke zwemkilometers te maken. Het werden er uiteindelijk 4. Niet slecht, daar ik al een geruime tijd niet gezwommen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *