Tijdrithelm. Must have of vooral leuk voor het uiterlijk?

2015-06-14 11.08.03

Veel triathleten zie je rijden met een aerodynamische helm; de zogenaamde tijdrithelm. Dit geldt niet alleen voor de professionele triathleten, maar ook voor de amateurs tijdens de lokale sprinttriathlon. Zo zou een tijdrithelm garant staan voor aardig wat tijdwinst. In het tijdschrift ‘Fiets’ heeft al eens een stukje gestaan waarin het voordeel van een tijdrithelm staat beschreven (artikel kun je hier lezen).

Maar is een tijdrithelm wel zo handig tijdens triathlons? Levert het ook daadwerkelijk voordeel op, wat ook voor een amateur-triathleet merkbaar is? Is een tijdrithelm wel comfortabel? Dat wil ik gaan testen!

Tijdritshop.nl, dé webwinkel als het gaat om tijdrit- en triathlon-gerelateerde producten, heeft speciaal voor deze test een Louis Garneau P-09 ter beschikking gesteld. Deze helm stond in de top 4 van meest gedragen helmen tijdens de Ironman van Kona, Hawaii (2014). Vooropgesteld: het design ziet er inderdaad heel flitsend uit. Je voelt je iets meer ‘Calimero‘ met de helm op je hoofd, maar volgens de theorie zou er echt baat bij zijn. Ik ben heel erg benieuwd.

De komende tijd ga ik de helm uitgebreid testen. Ik let daarbij niet alleen op resultaat, maar ook op comfort. Dat betekent dus dat ik die vervelende Afsluitdijk weer eens een bezoekje moet gaan brengen, om te kijken of het dan eindelijk eens wat makkelijker gaat met al die wind daar. Ook zal ik gaan testen hoe deze helm zich gedraagt tijdens een triathlon-wedstrijd. Mijn bevindingen komen uiteraard uitgebreid op deze website terecht. Vragen over deze helm? Stel ze gerust, zodat ik ze kan meenemen in mijn review.

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *