Poll: Hardloop-evenement in de Efteling?

Hardlopen is vandaag de dag in Nederland en daarbuiten gigantisch populair. Zo heb je naast de gebruikelijke hardloop-evenementen ook al color-runs en zelfs heuse Harry Potter runs (hier hoop ik later nog wat over te kunnen schrijven). In het weekend van 23-25 september 2016 zal er voor het eerst een hardloop-evenement plaatsvinden in Disneyland Parijs; Disneyland Parijs half marathon. Het beloofd een waar spektakel te worden. In Amerika kennen ze dit fenomeen al een tijdje onder de naam Run Disney. Al hardlopend langs het sprookjeskasteel van Doornroosje, het piratenschip van Kapitein Hook, The Mainstreet…ik kan me er wel iets bij voorstellen. Een medaille met daarop Mickey Mouse of Goofy maakt het plaatje helemaal compleet. Het is dan ook logisch dat deze evenementen een grote populariteit kennen.

In Nederland hebben we helaas geen Disneyland. Maar dat is ook niet nodig. Wij hebben namelijk de Efteling. Vorige week liep ik door de Efteling en ik zag het al helemaal voor me. Een sprookjesachtige route over de Pardoespromenade richting de vier rijken (Anderrijk, Ruigrijk, Reizenrijk en Marerijk), het Anton Pieckplein, het Sprookjesbos. Finishen op de Efteling Brink en daar een mooie medaille krijgen met daarop Pardoes, Draak Lichtgeraakt of een ander sprookjesfiguur. Ik noem maar wat. Het klinkt allemaal zo logisch dat ik me bijna afvraag waarom het er nog niet is. De opbrengsten zouden zelfs voor het goede doel kunnen zijn, zoals de Make-A-Wish foundation.

De Efteling is al bekend met hardloop-evenementen; zo organiseert Q-music elk jaar de Santa-run. Maar dat is natuurlijk niet de real deal. 5 kilometer (hard)lopen in kerstman-pak; dat kan natuurlijk veel gaver. Daarnaast is deze Santa-run altijd in het donker tijdens de Winter-Efteling dus je ziet ook nog eens niets van de omgeving, wat natuurlijk jammer is als je door de Efteling loopt.

Graag zou ik willen weten of er nog meer mensen zijn die er net zo over denken als ik. Daarom aan jullie de vraag:

Als er een hardloopevenement georganiseerd gaat worden in/door de Efteling, doe jij dan mee?

Zeker weten; ik heb mijn zevenmijls-laarsen al aan!
Ja, mits het een langere afstand is (10 > km)
Ja, mits het een korte afstand is (< 10 km)
Nee; ik geloof niet in sprookjes.

Poll Maker

De poll biedt de mogelijkheid om (via Facebook) een reactie achter te laten. Mochten jullie dus nog iets kwijt willen dan kan dat! Ook kun je onder deze blogpost een reactie achterlaten.

Een plattegrond van de Efteling; zie je jezelf al lopen?

plattegrond

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *