Mijn eerste triathlon: een voorbeschouwing

Aankomende zaterdag is het zo ver: mijn allereerste triathlon. Ergens wel een beetje spannend, maar ik heb er vooral erg veel zin in. Ik ben heel erg benieuwd hoe ik het er vanaf ga brengen.

Eerst even terug naar de vakantie. Samen met mijn vrouw en dochter, mijn ouders en mijn broertje en zijn vrouw en zoontje zijn we een ruim weekje richting het zuiden van het land gegaan. Stadjes bezocht, leuke dingen gedaan; altijd lekker om er even tussenuit te zijn. We hadden het getroffen met het weer, dus er was zeker niets te klagen. Op de vele wespen na dan.

Mijn broertje zit in volle training voor de marathon van Amsterdam. Het was dan ook wel leuk om even aan te pikken op zijn trainingsschema. Zo hadden we op de eerste dag al meteen een halve marathon gelopen samen. Ook stond er nog een 10-kilometer duurloop en een (pittige) interval op het programma. De omgeving was erg mooi. Vooral de halve marathon door de bossen was erg leuk om te doen. Al moet ik zeggen dat er gigantisch veel horzels waren. Op een gegeven moment liepen we beiden met een zwerm van 15 vliegen om ons heen. Heel irritant.

Zondag 2 augustus 2015 ben ik samen met mijn broertje naar Maastricht gereden, om te gaan kijken bij de Ironman. Wat een spektakel is dat! Alles is tot in de puntjes geregeld. Het was dan ook een lust voor het oog. Heel bijzonder was het om Bas van Diederen te zien winnen. Ook had ik nog even gesproken met Frederik van Lierde: winnaar van het WK in 2013 op Kona, Hawaii. Zoals altijd met dit soort evenementen gaat het bij mij heel erg kriebelen en is de motivatie heel erg groot om volgend jaar (of het jaar daarop) ook een poging te gaan doen om een heuse ‘Ironman’ te worden.

Maar goed, eerst de kwart triathlon van Anna Paulowna dus. Vorige week nog een bricktraining gedaan waarbij ik zo’n 43 kilometer heb gefietst en 10 kilometer heb gelopen. Dit ging wel goed. Zo zou ik de 40 kilometer in 1 uur en 15 minuten weg moeten kunnen fietsen en ook de 10 kilometer is wel binnen een uur te lopen. Ik trainde niet op wedstrijd-tempo dus ik heb er wel vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Alleen het open-water zwemmen is iets wat ik al heel lang niet meer heb gedaan. Zeg maar gerust dat het alweer 2 jaar terug is dat ik voor het laatst in het buitenwater lag. Gelukkig kon ik gisteren meetrainen met een paar leden van het Triathlon Team Noordkop. Samen met 4 anderen hadden we zo’n 2 kilometer gezwommen. Op zich ging dit wel ok, al had ik gehoopt dat mijn snelheid iets hoger zou liggen. Mijn streven is om in 20 minuten uit het water te zijn. Het zal nog even spannend gaan worden of dit ook daadwerkelijk zal gaan lukken, maar we gaan het zien. Het water was niet koud; zo’n ruime 20 graden. Waar ik gister nog een wetsuit aanhad, ben ik nu aan het twijfelen om zonder wetsuit te gaan zwemmen tijdens de triathlon. Scheelt toch weer tijd bij de eerste wissel.

Mijn doel is om de triathlon tussen de 2 uur 30 en de 2 uur en 45 minuten te finishen. Het zou fantastisch zijn als dat lukt. Ik weet echter dat ik weinig zwem-meters heb gemaakt dit jaar en ik ook totaal niet bekend ben met de transities (overgangen). We zien wel waar het schip strand. Als het maar mooi weer is, want op een zeiknatte fietssessie zit ik zeker niet te wachten. Zoals velen mij hebben geadviseerd: ik ga vooral proberen te genieten. Proeven aan deze, voor mij nieuwe, vorm van sport.

Voor de mensen die willen kijken en mij aan willen moedigen: de start is om 13:15. Ik verwacht zeker voor 13:45 uit het water te zijn. Rond 15:00 zal ik aankomen op het Ceresplein in Breezand om daar te beginnen aan mijn 10 kilometer hardlopen. Omstreeks 15:50 / 16:00 (afhankelijk hoe het gaat) zal ik op hetzelfde Ceresplein finishen. We gaan het meemaken.

O ja, voordat ik het vergeet. Ik ben natuurlijk bezig met een mini-fundraising voor Stichting Freaky People. Tot nu toe is er al een bedrag opgehaald van € 205,00. Ik wil dan ook alle donateurs tot nu heel erg bedanken! Het gaat boven verwachting zo goed! Het zou tof zijn als ik het mooie ronde bedrag van € 250,00 haal. Kleine donaties zijn dan ook nog zeer welkom.

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *