Over 1 april, het goede doel en de Halve van Den Helder

1 april, kikker in je …

Op 1 april plaatste ik een berichtje op Facebook met daarin de vermelding dat ik deze zomer per kano de volledige omtrek van het Markermeer ging bevaren. Slechts 1 iemand had hem door; het was een 1 april grapje. Flauw, I know. Ik zat s’avonds op de bank en dacht: ‘ik moet toch nog snel even iets bedenken’. Iets beter dan dit werd het niet. Maar zoals het vaak gaat met belachelijke ideeën; zo gek zijn ze achteraf eigenlijk niet. En zo wordt een 1 april grap toch iets voor op mijn bucketlist: kajakken op het Markermeer.
Ik heb nog geen flauw idee waar ik het over heb, maar zo zijn DH2TX2013 en Cycling Holland ook begonnen…To be continued dus. Voor nu: 1 april, kikker in je bil.

Om deze uiterst flauwe grap te compenseren doe ik deze week een kleine give-away. Hou daarvoor mijn Facebook-pagina in de gaten. Daarnaast beloof ik een ander doldwaas avontuur, met een hoog ‘je bent niet goed in je hoofd’ gehalte, welke wel nog deze zomer gaat plaatsvinden.

Stichting Ambulance Wens Nederland 

Iets wat absoluut geen grap is, is mijn fundraising voor Stichting Ambulance Wens Nederland. De donatie-teller staat al op een bedrag van € 488,00. Hiervoor ben ik alle mensen en bedrijven die tot op heden een bijdrage hebben gedaan, al is het groot of klein, heel erg dankbaar. Mijn doel is om in ieder geval een bedrag van € 1.500,00 bij elkaar te halen. Zoals het er nu naar uitziet moet dat gaan lukken.

Stichting Ambulance Wens Nederland doet prachtig werk. Een vrouw die afscheid kan nemen van haar vriendinnen, broer en zus die elkaar nog voor één keer kunnen zien; allemaal prachtige maar ook schrijnende verhalen. Om deze (laatste) wensen uit te kunnen laten komen heeft Stichting Ambulance Wens Nederland elke euro hard nodig. Ik doe graag mijn best om ze aan het einde van dit sportseizoen een mooie cheque te kunnen overhandigen. Jullie steun heb ik daarbij hard nodig. Ook een kleine bijdrage doen? Doneren kan via deze link.

De Halve van Den Helder

Nog een klein weekje en dan is het zover: de halve marathon van Den Helder. Het startnummer heb ik afgelopen weekend al mogen ontvangen. Ik heb minder kunnen trainen dan ik eigenlijk zou willen, maar al met al ben ik er wel klaar voor. Een 1:50:00 zal het echter niet gaan worden. Ik ga mijn best doen om mijn PR van 1:58:43 te verbeteren. Dat PR stamt alweer uit 2008 en was neergezet op de Halve van Egmond. Aan de andere kant; ik zit nog relatief vroeg in het seizoen dus ik heb nog alle kans om mooie resultaten neer te zetten. Straks is mijn nieuwe fiets klaar en dan worden er ook weer meters op de fiets gemaakt. Dit zal mijn hardlooptrainingen ook weer ten goede komen.

Anyway; de wind zal een bepalende factor gaan krijgen aankomende zondag. Het parcours is relatief snel, maar de laatste 5,5 km gaan over de boulevard. Met wind tegen kan dit stuk dus best nog wel zwaar worden. Een zuidwester-wind zou mooi zijn, een noordooster-wind zou killing zijn. Een uitgebreide voorbeschouwing volgt later deze week.

2016-04-03 11.13.54

Tot zover weer eventjes. Have a good week everybody.

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *