Kajakken op het Markermeer

Om een klein beetje mee te gaan met de ‘1 april hype’ plaatste ik als grap op Facebook dat ik wel even de omtrek van het Markermeer zal gaan bevaren per kano. Omdat veel mensen al aardig door hebben wat voor debiel ik kan zijn op het gebied van (duur)sport en avontuur, trapte er best wel wat mensen in. Daarnaast was het gewoon een stomme grap, maar iets beters kon ik even niet bedenken.

Echter…hoe langer ik er over nadenk, hoe toffer het me lijkt. Na een korte verdieping heb ik al wel geleerd dat ik beter een kajak kan pakken in plaats van een kano, maar verder heb ik totaal nog geen verstand van deze materie. Maar zo is elk avontuur eigenlijk wel begonnen.

De omtrek van het Markermeer; globaal komt dit neer op een afstand van 100 kilometer. Ik heb geen idee wat de gemiddelde snelheid is die je kan behalen met een kajak, maar ik denk dat er met 7 á 10 kilometer per uur wel kleur aan begint te komen. Dit betekend dat het een tocht wordt van zo’n ruime 12 uur. Ook heb ik geen idee of je toestemming moet vragen om in het Markermeer te gaan varen met je kajak, of dat je zo kunt beginnen…allemaal zaken om eens een keer uit te zoeken…

Kajakken