Movember is begonnen

De maand november staat elk jaar in het teken van de November-beweging. Het doel is simpel; in de maand november je snor laten staan om op die manier aandacht te vragen voor de gezondheid van mannen. Mannen verkeren namelijk vaak in een gezondheidscrisis waar (te) weinig over wordt gepraat. Deze stilte moet worden doorbroken om te voorkomen dat mannen te jong komen te overlijden.

Movember is een toonaangevende liefdadigheidsinstelling die zich inzet om de gezondheid van de man te veranderen. Prostaatkanker, teelbalkanker, mentale gezondheidsproblemen en de preventie van zelfmoord; alles wordt aangepakt.

Sinds 2003 heeft Movember al meer dan 1250 gezondheidsprojecten voor mannen over de hele wereld gefinancierd, door de status quo in twijfel te trekken en de manier te veranderen waarop onderzoek naar gezondheidsproblemen bij mannen wordt uitgevoerd en gezondheidsdiensten mannen proberen te bereiken. Het doel van de Movember-beweging is om het aantal mannen dat te jong overlijdt in 2030 met 25% te hebben verlaagd.

Nog nooit eerder heb ik meegedaan met Movember. Dit jaar leek het mij leuk (en goed) om mij voor dit goede doel in te zetten. Dit betekend ook dat de baard er weer af moest natuurlijk. Hoewel hij juist net weer een beetje was aangegroeid had ik er dit keer minder problemen mee dan bij de eerste keer dat ik mijn baard er af moest scheren. Alles voor het goede doel, toch?

Doe jij een kleine donatie?

@sebastiaanhorn.nl Ready for #Movember. Who’s joining? #tiktok #foryou #foryoupage #followme #tiktok4fun #fyp #funny #face #faceoff #trending ♬ Face Off – Dwayne Johnson – Tech N9ne & Joey Cool & King Iso & Dwayne Johnson

Klik hier om naar mijn Mo-Space te gaan om een donatie te doen of gebruik de QR-code!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *