Mijn sportzomer

Hoewel het de afgelopen weken al prachtig weer is, begint de zomer dit jaar pas echt op 21 juni 2021. Met diverse sportieve uitdagingen op komst beloofd het voor mij een uitdagende maar vooral gave periode te worden.

Ironman 70.3 Maastricht

Op 1 augustus sta ik aan de start van de Ironman 70.3 Maastricht. In eerste instantie zou ik meedoen met de Ironman 70.3 West-Friesland, maar deze valt helaas op een datum waarop het voor mij niet mogelijk is om aan de start te verschijnen. Nu kom ik in dus weer terug op de plek waar ik in 2018 mijn eerste full distance triathlon volbracht en de magische woorden hoorde: ‘You are an Ironman!’. Ik kijk er naar uit om hier weer terug te zijn en 1,9 kilometer te zwemmen in de Maas, 90 kilometer te fietsen door het heuvelachtige Limburg en 21.1 kilometer te hardlopen door het oude stadscentrum van Maastricht.

(Foto: 1Limburg.nl)

Veluwse Trailrun

Op 4 september sta ik vervolgens aan de start van de Veluwse Trailrun. Dit wordt mijn eerste trailrun-evenement, al ben ik reeds veel langer fan van dit prachtige fenomeen. Hardlopen door de natuur, genietend van alle flora en fauna om je heen. Ik doe deze run samen met mijn broer Stefan. Samen gaan we voor de langste afstand; 30 kilometer door het Speulder- en Sprielderbos op de Veluwe en over tientallen grafheuvels van duizenden jaren oud. Ik heb er nu al al zin in!

(Foto: loopgroepvoorthuizen.nl)

Boston (virtual) marathon

In het weekend van 8 tot 10 oktober 2021 loop ik de Boston Virtual Marathon. De Boston Marathon is een evenement wat hoog staat aangeschreven in de runners-community. Omdat Boston niet om de hoek ligt en het bovendien best lastig is om op de startlijst van deze race te komen leek het mij leuk om dit evenement eens virtueel te doen. Ik weet dat het niet in de buurt komt van de ‘real deal’, maar het is een mooie kans om zo een klein beetje te proeven aan dit magische evenement. Uiteraard ben ik niet van plan om zomaar ergens een saai rondje van 42 kilometer ergens in de polder te lopen. Zo is Amsterdam een zusterstad van Boston, dus wellicht dat ik daar een mooi rondje maak. Andere opties die ik overweeg zijn Leiden of Delft. Daarover in een later stadium meer.

(Foto: baa.org)

Kortom; genoeg te beleven de komende periode. Ik heb er zin in! Sebastiaan zou Sebastiaan niet zijn als ik hier en daar nog eens een spontane uitspatting heb. Zo wil ik het Amstelmeer nog al zwemmend oversteken en loop ik ook nog steeds met de David Goggings Challenge in mijn hoofd. Maar het belangrijkste is dat ik mijn fundraising voor Damian met goed resultaat hoop af te ronden. Ik hoef nog maar € 264,56 bij elkaar te verzamelen voordat mijn doel bereikt is! Doneren kan nog steeds!

Eén reactie op “Mijn sportzomer”

  1. Jan Zuidam avatar
    Jan Zuidam

    Gaaf lijstje met hele mooie evenementen kerel!
    En die laatste 265 euro voor Damian, niemand van jou supporters laat het gebeuren dat dát niet binnenkomt toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *