Ironcowboy: 50 / 50 / 50

11705376_949291278469121_7407122513453479081_n

De Tour de France is ten einde. Chris Froome heeft de titel gewonnen, wat voor velen niet echt een verrassing was. Ik ben geen echte wieler-kenner, dus zal mij niet te veel inhoudelijk uitlaten over de Tour. Wel viel mij op dat deze editie volgens de experts een redelijk voorspelbare was. Persoonlijk heb ik het meest genoten van Peter Sagan, met zijn grappen en grollen. En van het Tour-poultje wat ik had met vrienden. Dit gaf de Tour de France toch nog wat extra sjeuigheid (je hoort me verder niet over het feit dat ik vanaf dag 1 riant op de eerste plek stond en dat ik op de laatste dag alsnog heb verloren).

Aan de andere kant van de Atlantische Oceaan voltrok zich wel iets wat heel uniek te noemen is. Het avontuur van Iron Cowboy. James Lawrence (zijn echte naam) had het briljante (?) plan opgevat om 50 Ironman afstanden te gaan doen, verdeelt over 50 staten. Dit alles in 50 dagen. Vandaar ook de naam: 50 / 50 /50. Hoe bizar wil je het hebben?

Afgelopen weekend, op 25 juli 2015, voltrok hij zijn 50e Ironman afstand en is daarmee geslaagd in zijn doel. Hiermee is hij ook meteen wereldrecordhouder, welke zal worden genoteerd in het Guinness Book of Records. Ter info: 50 x een Ironman afstand; dat komt neer op 193km zwemmen, 9.010km fietsen en 2.109,75km hardlopen. Spreek dat nog eens een paar keer hardop uit. En dat alles dus in 50 dagen. In verschillende staten. Ik vind het een held.

Niet geheel onbelangrijk: met dit avontuur heeft hij tot op heden (en dus in 50 dagen) al een bedrag opgehaald van $ 68.000,00 voor de Jamie Oliver foundation. Een stichting die zich inzet om zwaarlijvigheid en ongezond eten onder kinderen tegen te gaan.  Fantastisch toch?

Ik vind 1 Ironman al een uitdaging. Laat staan 50. In 50 dagen. Iron Cowboy: well done!

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *