Alles over bike-fitting

Je leest er regelmatig over op websites en blogs. Ook de fietspeciaalzaken hoor je er regelmatig over: bike-fitting.

Maar wat is bike-fitting nou eigenlijk? Waarom zou je het doen? Het kost immers best wel geld. Levert het nou echt wat op? En hoe gaat zo’n bike-fitting nou eigenlijk?

Om daar achter te komen ben ik langsgeweest bij de Mechanieker in Amersfoort. Daar sprak ik met Anno Pieterse, specialist op het gebied van bike-fitting. Hij heeft mij alles zeer duidelijk uitgelegd over het hoe en waarom. Tot slot heb ik mogen ervaren hoe zo’n bike-fit nu precies in zijn werk gaat.

Wat mij op is gevallen is dat er heel uitgebreid naar je lichaam wordt gekeken. Hoe lenig ben je, hoe soepel zijn je gewrichten, wat doen je knieën bij een bepaalde stand van de fiets enzovoorts. Ik had zelf altijd het idee dat ik prima op de fiets zat. Nooit echt noemenswaardige pijntjes of klachten. Ik was dan ook erg verrast toen ik de resultaten zag van de fit. Ik zit heel anders op de fiets; veel prettiger.

Ik kan iedereen dan ook een bike-fit van harte aanbevelen. Zeker als je een nieuwe fiets gaat kopen is het een dikke winst als je eerst een bike-fit laat doen, zodat je daarna een fiets kunt aanschaffen welke volledig aan je eisen en wensen kan worden afgesteld. Indien je al een fiets hebt is een bike-fit ook zeker geen overbodige luxe, zo bleek maar uit mijn eigen ervaring.

Bekijk hier de special:

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *