Fit met apps en wearables

Gonny-Fit-Apps-cover

Op 15 oktober 2014 zag het nieuwe boek ‘Fit met apps en wearables’ het levenslicht. In dit boek laat Gonny van der Zwaag, oprichter van iCulture.nl, aan iedereen zien hoe makkelijk je fit kunt worden en je sportprestaties beter meetbaar maakt, door slim gebruik te maken van technologie zoals smartphones, apps, activiteitentrackers en hartslagmeters. Er is zoveel aanbod, dat een gids geen overbodige luxe is. Deze gids is ‘Fit met apps en wearables’ geworden.

Waar het bij iCulture voornamelijk gaat over technologie en producten die afkomstig zijn van één fabrikant: Apple, trekt het boek ‘Fit met apps & Wearables’ het breder. Natuurlijk komt in het boek Apple’s HealthKit ter sprake, evenals de Apple Watch. Je leest in het boek ook over Google Fit en Samsung’s SAMI, over de sporthorloges en hartslagmeters, fietssensoren, slimme tennisbanen, zwembrillen die je hartslagzone met gekleurde lampjes doorgeven en apps die voorkomen dat je verveeld raakt tijdens het hardlopen.

De nadruk ligt dan ook veel minder op technologie: het boek legt ook uit wat je als amateursporter kunt leren van topsporters, hoe je gemotiveerd blijft om je aan een trainingsschema te houden en hoe je zorgt dat data niet in verkeerde handen terechtkomt.

Meer dan een boek…

Naast het boek kunnen we nog  veel meer verwachten: zo komt er een maandelijkse talkshow met Fast Moving Targets, die op woensdag 15 oktober van start is gegaan en via een webcast (live) te volgen is. Samen met Erwin Blom gaat Gonny van der Zwaag mensen interviewen die uit eigen ervaring vertellen hoe ze fit zijn geworden apps en wearables, of die zelf bezig zijn met het ontwikkelen van apps waarmee je kunt sporten en fit worden. Ik ga op pad om workshops te geven over het gebruik van apps en wearables. En daarnaast is er natuurlijk de website Fithacking, waar je dagelijks nieuwtjes en tips vindt.

Informatie over het boek: 

Titel: Fit met Apps & Wearables
Auteur: Gonny van der Zwaag
Uitgever: Fast Moving Targets
Jaar van uitgave: 2014
Plaats: Amsterdam
ISBN paperback: 9789081875929
ISBN ePUB: 9789081875936
Verkoopprijs: €24,95 (paperback) / €9,99 (eBook)
Verkrijgbaar via: Fastmovingtargets.nl, de boekhandel en de meeste online verkoopkanalen
Inhoudsopgave: fithacking.nl/boek-fit-met-apps/
Gedrukt boek bestellen: via Fast Moving Targets
E-book bestellen: via iBookstore

Natuurlijk ga ik ook het boek lezen. Zodra ik hem uit heb kunnen jullie van mij op deze website een uitgebreid boekverslag lezen. Het boek lijkt mij in ieder geval een echte aanrader; zowel voor de amateur als voor de professionele sporter!

Lees hier het hele persbericht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *