Jager verward wielerprof met haas!

a-wild-hare-first-appearance-of-bugs-bunny

In de categorie ‘je verzint het niet’: de uit Oostenrijk afkomstige wielrenster Christiane Koschier is bij een warming-up neergeschoten door een jager, die haar voor een haas hield.

Koschier maakte zich klaar voor een tijdrit bij de Italiaanse plaats Sossano toen ze een harde knal hoorde en hevige pijn voelde. Ze vond kogeltjes in haar been, arm en heup.

“Ik begrijp ook niet hoe dit heeft kunnen gebeuren”, zegt de 40-jarige sportvrouw tegen de Italiaanse krant L’Arena. “De jager richtte op een haas, maar het schot raakte mij ook.” Ze snapt niet hoe de kogels uiteindelijk bij haar terecht zijn gekomen. “Het was een open plek, zonder bomen. Een open veld.” De jager blijft bij zijn verklaring dat hij dacht op een haas te schieten.

Koschier is vooral blij dat ze niet in haar hoofd of nek geraakt is. “Ik heb geluk gehad, het had veel erger kunnen aflopen.” Inmiddels kan de sportvrouw, die meerdere malen Oostenrijks kampioen op de weg werd, er weer een beetje om lachen. “We dachten meteen dat er een rivale achter zou zitten”, grapt ze.

Ze is van plan om gewoon weer te gaan fietsen als ze volledig hersteld is. “Ik fiets al sinds ik klein ben dus ik stop niet zomaar.”

jager haas

Christiane Koschier wordt bijgestaan ​​door teamgenoten en medisch personeel nadat zij door de jager is geraakt.

Bron: L’Arena.it

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *