Fietstraining 30-03-2014: Tour de la Parrents

Zondagochtend 30 maart 2014. Het beloofde een mooie dag te worden dus we (ik en Michael) maakte ons op voor een mooie fietstraining. Maar ja, welke route gaan we rijden? Dat is toch elke keer weer een grote vraag. Toen dacht ik: ‘weet je wat? Laten we eens gezellig op bezoek gaan bij pa en moe’. En zo geschiedde.

Het werd een heerlijke tocht. Via Google maps hadden we de route een beetje bekeken en wisten we dus wat onze oriëntatiepunten waren. Dit ging goed tot Slootdorp; daar werden we verrast door een weg-afzetting en een stuk opengebroken weg. De weg die daar achter lag zag er echter verlaten maar vooral befietsbaar uit. Dus hebben we even de fiets opgepakt en hetkleine stukje over de opgebroken weg gelopen. En inderdaad: eenmaal daar achter hadden we voor een paar kilometer de weg helemaal voor ons zelf, zodat we even lekker vol gas konden gaan op het brede asfalt. Het stuk tussen Wieringerwerf en Medemblik was even een karakter-builder. Het was lang, saai en een straf tegenwindje maakte dat we het even zwaar hadden. We hebben ons niet gek laten maken en al snel zagen we in de verte het pittoreske stadje Medemblik. Door de oude binnenstad zijn we langs de haven en kasteel Radboud richting de dijk gereden, om vanaf daar over de dijk richting Wervershoof te fietsen. Vanaf dit punt was het voor mij een feest van herkenning. Al gauw kwamen we aan bij de Drechterlandse Weg. Nog een paar kilometer en we waren op de plaats van bestemming.

Na een ruime 2 uur (het had in 2 uur gekund, maar we hebben even de tourist uitgehangen in Medemblik) waren we er dan eindelijk. Leuk was het om de gezichten van mijn ouders te zien. ‘Jullie hier, op de fiets?’ We konden niet lang blijven. Te lang stilstaan zou namelijk betekenen dat onze benen helemaal zouden vollopen en we moesten nog 60 kilometer terug. Na een paar fotootjes, een broodje honing en een plaspauze gingen we weer op de weg terug.

We hadden nu wind mee dus de terugweg ging zeer voorspoedig. Ook wisten we nu de weg dus we konden lekker doortrappen. De terugweg ging dan ook sneller dan de heenweg. De toeristische stops werden ook overgeslagen, zodat we in 2 uur en 10 minuten aankwamen in onze hometown.

Al met al een lekker ritje, welke absoluut voor herhaling vatbaar is.
Binnenkort is mijn schoonzus jarig. Ik denk dat ik op de fiets ga.

De statistieken:

Afstand: 117,11 km
Duur: 04:49:27
Tempo: 02:28 min/km
Gemiddelde snelheid: 24,30 km/u
Maximum snelheid: 37,03 km/u
Hoogte winst/verlies: 57 meter/57 meter
Gemiddelde hartslag: 157 bpm
Hoogste hartslag: 179 bpm

Official timing by:

kish_logo

Eén reactie op “Fietstraining 30-03-2014: Tour de la Parrents”

  1. […] een ruime 4,5 uur waren we thuis. De afstand was nagenoeg hetzelfde als Tour de la Parrents, het scheelt misschien net een kilometer. Nu hadden we echter 2 keer de brug tegen en een puist […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *