Fietstraining 13-04-2014: Tour de (hele) Afsluitdijk, take 2

Zondag 13 april 2014. Het was weer tijd voor ons wekelijkse grote fietsrondje. Eerder hebben we een fietstocht gemaakt over de Afsluitdijk en weer terug. Deze tocht ging toen niet helemaal als gepland, omdat (fiets)maat Michael toen een lekke band kreeg bij Zurich.

Ik vond het dus wel tijd voor een rematch. Zo gezegd, zo gedaan. De heenweg ging, net als vorige keer eigenlijk, zeer voorspoedig. Windje mee dus we gingen met een gemiddelde van boven de 30 kilometer per uur richting de Friesche Provincie. Zoals het hoort bij dijken hadden we op de heenweg de slagbomen tegen. Dat is jammer omdat dit ten koste gaat van het gemiddelde. De eerstvolgende politieke partij die aquaducten als verplichting gaat invoeren krijgt dus onze stem. Ook op de dijk ging het allemaal wel lekker. We hadden zelfs tijd (en adem) om alle mogelijke tactieken voor Cycling Zandvoort te bespreken. Eenmaal bij Zurich aangekomen namen we een slokje en een hapje, waarna we ons al weer op de weg terug gingen begeven.

Maar die terugweg…ik weet niet wat het is in Nederland maar van die wind kan je soms knap chagrijnig worden. Helemaal als je hem over een afstand van 60 kilometer tegen hebt. In formatie wisselden we elkaar om de 5 kilometer af, om op deze manier zo snel mogelijk door de wind te kunnen komen. Dit ging aardig. Totdat we bij Den Oever kwamen; daar werd Michael geraakt door de spreekwoordelijke man met de hamer, a.k.a. de hongerklop. Ook mijn benen zaten aardig vol maar conditioneel en mentaal had ik nog voldoende kracht om de rit goed door te kunnen zetten. Het was een kwestie van tanden op elkaar en de rit afmaken.

Na een ruime 4,5 uur waren we thuis. De afstand was nagenoeg hetzelfde als Tour de la Parrents, het scheelt misschien net een kilometer. Nu hadden we echter 2 keer de brug tegen en een puist tegenwind. Wanneer ik deze 2 ritten dan met elkaar vergelijk maken we zeker progressie. Echter; we hebben nog een lange weg te gaan om straks op Zandvoort een mooie prestatie neer te zetten. Maar dit zal vast en zeker goed gaan komen.

Nu hopen dat de donaties een beetje gaan binnen stromen voor het goede doel.

De statistieken:

Afstand: 116,07 km
Duur: 04:41:55
Tempo: 02:26 min/km
Gemiddelde snelheid: 24,70 km/u
Maximum snelheid: 46,00 km/u
Hoogte winst/verlies: 202 meter/221 meter
Gemiddelde hartslag: 147 bpm
Hoogste hartslag: 174 bpm

Official timing by:

kish_logo

Eén reactie op “Fietstraining 13-04-2014: Tour de (hele) Afsluitdijk, take 2”

  1. […] werden steeds groter. Zo ben ik met de  fiets op visite gegaan bij mijn ouders en ook de afsluitdijk werd nog eens aangedaan. Echte vuurdoop was echter Cycling Zandvoort; 24 uur lang rondjes fietsen […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *