Cycling Zandvoort

Cycling Zandvoort

3727

Zandvoort. Bekend van zijn strand, maar vooral van het circuit. Een circuit wat mij altijd wel tot de verbeelding spreekt, vooral ook omdat er in het verleden heel wat helden uit de Formule 1 overheen zijn gereden.
Zelf heb ik er nooit een race mogen aanschouwen, maar als kind vond ik het toch altijd wel bijzonder als ik naar Zandvoort ging, zodat ik kon proberen een glimp op te vangen van het legendarische circuit.

Heel gaaf was het dan ook om mee te doen met de Zandvoort Circuit Run. Hardlopen over het circuit zelf, waar normaal alleen de snelste auto’s komen. Dit heb ik in totaal 4 keer gedaan, voor de laatste keer in 2012.

Dit jaar heb ik weer de eer om Circuitpark Zandvoort aan mijn evenementenlijstje toe te voegen. Ik ga niet hardlopen; de Zandvoort Circuit Run 2014 is net geweest. Ook ga ik niet met de auto. Dit jaar zal ik, samen met Michael Donkers, meedoen aan Cycling Zandvoort. Dit is een heuze 24-uursrace, welke voor ons zal dienen als ideale training voor Cycling Holland.
De bedoeling is om gedurende 24 uur zoveel mogelijk rondjes te rijden over het 4,3 kilometer lange circuit. Overdag en dus ook s’nachts. Wanneer we mazzel hebben schijnt de zon, maar wanneer we pech hebben regent het. Het circuit ligt vlak bij het strand dus we houden ook rekening met een pittige wind. En dan nog de hoogteverschillen!

De race gaat op zaterdagmiddag 17 mei om 12:00 uur van start en finisht 24 uur later op zondagmiddag 18 mei eveneens om 12:00 uur. Het is de bedoeling dat elk team onafgebroken 24 uur lang fietst, waarbij de teamleden elkaar naar eigen inzicht en zo vaak zij willen kunnen afwisselen. Maar wij gaan elkaar niet afwisselen. Beiden gaan wij proberen zoveel mogelijk rondjes te rijden in 24 uur. De inzet: minimaal 100 rondjes (430 kilometer). Samen met een team van begeleiders gaan wij de uitdaging aan om in ieder geval een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten.

In het weekend van 17 en 18 mei 2014 een dagje uit? Kom ons supporten tijdens Cycling Zandvoort!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *