Cheque overhandigen aan Freaky People

Aanvankelijk was ik dit jaar niet van plan om een fundraising te gaan doen om verschillende redenen. Zo gaat er toch ongemerkt veel tijd in zitten. Daarnaast moet je ervoor waken dat mensen niet donatie-moe worden; “daar heb je hem weer met zijn collecte-bus..”, hoor ik mensen al denken.

Uiteindelijk wilde ik toch proberen om wat geld op te halen voor een klein lokaal doel. Het was even zoeken naar een goed doel wat mij aan het hart lag, totdat ik in aanraking kwam met de nieuwe stichting Freaky People. Deze stichting zet zich met name in voor kinderen, jongeren en jong-volwassenen. Een doelgroep die, om wat voor reden dan ook, onvoldoende in staat is deel te nemen aan maatschappelijke en culturele activiteiten in het reguliere zorgaanbod. Activiteiten die o zo belangrijk zijn voor de maatschappelijke ontwikkeling van een kind. Freaky People biedt deze jonge mensen de gelegenheid om mee te doen aan workshops, sportieve en culturele activiteiten en nog veel meer. Jongeren even hun problemen en ellende laten vergeten, zoals te dik zijn, game-verslaafd zijn, depressief zijn, geldproblemen thuis, dak- of thuisloos…dat is waar Freaky People zich hard voor maakt.

Met mijn werk heb ik regelmatig te maken met mensen die laag op de maatschappelijke ladder staan. Ik vond dit dan ook een uitgelezen mogelijkheid om wat voor deze mensen te kunnen gaan doen. Een kwart triathlon en een Houtribdijk-run verder heb ik een bedrag op kunnen halen van in totaal € 205,00. Niet de wereld, maar toch een gigantisch mooi bedrag! Ik wil dan ook met name alle donateurs héél erg bedanken voor hun gulle gift. Vooral de donateurs die me elk jaar onvoorwaardelijk steunen (ik ga geen namen noemen, you know who you are) ben ik ontzettend dankbaar! Zonder jullie was deze donatie aan Stichting Freaky People niet mogelijk geweest.

Gisteren heb ik de cheque mogen overhandigen aan de mensen achter deze stichting; Andy, Henry en Dikla. In de voormalige Rooms-Katholieke Nicolaaskerk, thuisbasis van Crossfit Den Helder, sprak ik met hen. Het is goed om te horen dat er een hoop mooie dingen aankomen vanuit Freaky People. Zo gaan ze beginnen met een kookclub waarbij jongeren de basisbeginselen van het koken kunnen leren van een ervaren chef. Daarnaast staan er nog meer activiteiten op stapel, zoals dance-workshops, sport-activiteiten en zelfs heuse schilder-workshops. We gaan nog heel veel zien en horen van Freaky People. Fijn dat ik, met jullie hulp, daar een klein steentje aan bij heb mogen dragen.

2015-10-09 13.17.05

Ik, samen met Andy (links), Henry (rechts) en Dikla (onder)..

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Eén reactie op “Cheque overhandigen aan Freaky People”

  1. […] zo belangrijk zijn voor de maatschappelijke ontwikkeling van een kind. 8 oktober mocht ik de cheque overhandigen; ik had uiteindelijk toch een bedrag bij elkaar gekregen van € 205,00. Meer dan ik had […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *