30 dagen Slank door de Plank CHALLENGE

Zo nu en dan kom je dingen tegen op Facebook waarvan je denkt; ach, waarom ook niet?! De ‘30 dagen Slank door de Plank CHALLENGE‘ is zoiets.

De ’30 dagen Slank door de Plank challenge’ is een uitdaging waarbij je elke dag de plank-oefening doet. Dit is een oefening waarbij je meerdere spiergroepen aanpakt. Natuurlijk train je de buikspieren, maar ook neem je meteen je rugspieren, armspieren en bilspieren mee. De plank-oefening schijnt goed te werken als je af wilt vallen maar ook als je een wat strakkere buik wilt krijgen. Tot slot werkt het bevorderend voor je core-stability.

Ik kan natuurlijk uitleggen hoe je de plank-oefening uitvoert, maar een filmpje plaatsen is iets makkelijker:

Nu je weet hoe je de plank-oefening doet, moet je alleen nog weten hoe vaak en wanneer. De ’30 dagen Slank door de Plank challenge’ heeft een schema gemaakt waarop je kunt zien op welke dagen je de plank-oefening moet doen en hoe lang. Persoonlijk hou ik me wel aan de dagen, maar ga ik elke dag proberen om de plank-oefening zo lang mogelijk uit te voeren. De rustdagen zijn erg belangrijk om je spieren ook de kans te geven om te herstellen.

11904116_521305138023045_818906968667864652_n

Ik ga vanavond in ieder geval beginnen met dag 1. Vergeet uiteraard niet om even een foto te maken van je buik zoals hij nu is. Dan kun je op 30 september 2015 weer een foto maken om te kijken wat de ’30 dagen Slank door de Plank challenge’ voor jou heeft gedaan.

Aanmelden voor de officiële challenge kan hier.
Doe je met mij mee? Meldt je dan ook hier aan.

Ik ben benieuwd naar jullie (en mijn eigen) bevindingen.

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

4 reacties op “30 dagen Slank door de Plank CHALLENGE”

 1. Remco Kok avatar
  Remco Kok

  heb al eerder een plank challenge geprobeerd.
  maar toen ben ik niet verder gekomen dan 2 minuten.
  en nu wil ik toch tot het einde gaan volhouden.
  ben benieuwd hoe het deze gaat.

 2. André avatar
  André

  Filmpje staat op privé dus doet het niet!

  1. Sebastiaan Horn avatar
   Sebastiaan Horn

   Dank voor je berichtje (en excuus voor de verlate reactie).

   Ik heb een ander filmpje geplaatst. Succes met trainen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *