2021: een vooruitblik

Het nieuwe jaar is nu 2 weken onderweg. Waar we eind 2020 nog met zijn allen de hoop uitspraken dat we snel weer richting het ‘nieuwe normaal’ zouden gaan, begint het er steeds meer op te lijken dat dit nog wel enige tijd zal gaan duren. Ons uithoudingsvermogen wordt door de corona-crisis tot het maximale getest. Net als vorig jaar zal ook 2021 een jaar worden waarin we ons moeten aanpassen aan de omstandigheden waar we mee te maken hebben. Dit geldt uiteraard ook voor mij.

2020 zou voor mij het jaar zijn geweest waarin ik voor Damian een marathon zou gaan lopen op de Noordpool. Helaas werd de reis naar Spitsbergen geannuleerd, maar het goede nieuws is dat deze nu is doorgeschoven naar juni van dit jaar. Tevens stond er een Ironman 70.3 op het programma. Ook deze is doorgeschoven naar dit jaar. Hiermee staan er dus al 2 uitdagingen vast voor de komende periode. Het is echter nog maar de vraag of zowel de arctische marathon als de Ironman dit jaar wél doorgang kunnen gaan vinden. Tijd zal het leren. Persoonlijk zou ik er gigantisch van balen als de marathon op de Noordpool dit jaar weer niet door kan gaan. Ik verheug me er namelijk ontzettend op om alleen al op de Noordpool te zijn. De kou, het landschap, de sfeer; het lijkt me een unieke ervaring die zich niet snel meer zal voordoen. Tegelijkertijd besef ik ook dat ik het wel of niet doorgaan van dit avontuur niet in de hand heb.

Dit is meteen één van de doelen die ik heb voor het komende jaar: ervoor zorgen dat ik het juist wel in de hand heb. Ik heb het gewoon nodig om mezelf op fysiek en mentaal vlak uit te kunnen dagen door middel van het doen van extreme(re) sportieve uitdagingen. Het schiet niet op als deze uitdagingen steeds worden verschoven of geannuleerd. Ik zal dus het heft in eigen hand moeten nemen en deze avonturen zelf moeten organiseren. Een goed voorbeeld hiervan is Cycling Holland; mijn fietstocht door Nederland in 2014. Maar bijvoorbeeld ook mijn recente ultra-run ‘Running Home For Christmas’ (verslag volgt snel, beloofd!). Ik heb al een aantal hele gave ideeën voor het komende jaar. Denk dan aan avonturen op het gebied van hardlopen, maar ook hiken, zwemmen, freediven en kajakken zullen aan bod komen.

Feit is dat ik het ontzettend gaaf vind om sportieve avonturen te beleven en hiermee ook nog eens geld op te halen voor goede doelen. Zo was alleen mijn ultra-run al goed voor bijna € 1.000,00 (doneren kan nog steeds overigens), en staat de totale teller al op meer dan € 15.0000,00. Het is dan ook mijn doel om het ‘merk’ achter SebastiaanHorn.nl nog verder uit te bouwen. Zo overweeg ik om een podcast te beginnen. Op dit moment ben ik nog goed aan het nadenken over wat voor soort content ik wil bieden; het moet immers wel interessant zijn. Ook vind ik het erg tof om te zien dat mijn Facebook-groep, Hiking in Nederland, op het moment van schrijven al meer dan 3600 leden heeft. Tot slot is het nog steeds mijn wens om meer te spreken op events, al besef ik tegelijkertijd dat dit voor 2021 een lastig verhaal zal gaan worden. We shall see.

Naast het sporten voor goede doelen heb ik inmiddels ook de keuze gemaakt om bloeddonor te worden bij Sanquin. Ook was ik al enige tijd stamceldonor. Mijn gezonde lichaam inzetten, grenzen constant verleggen en daarmee ook nog eens mensen motiveren en wat goeds doen voor de maatschappij; iets mooiers bestaat er niet in mijn ogen. Dit wil ik dan ook op zoveel mogelijk manieren blijven doen.

Op privé-gebied gaat het verder allemaal prima. 2020 was het jaar dat mijn eigen bedrijf SHO Consultancy het licht zag. Met dit juridisch adviesbureau zal ik ook het aankomend jaar weer lekker druk zijn. Dochterlief Yada zit inmiddels in haar examenjaar van de HAVO en heeft de wens om volgend schooljaar te gaan studeren in Leiden. Als ‘samengesteld gezin’ vinden we langzaam onze draai met elkaar, gepaard met alle uitdagingen die daar bijhoren.

Genoeg wensen, plannen en doelen dus voor het komende jaar. Het belangrijkste is natuurlijk om vooral gezond te blijven. Gelukkig zijn met wat je hebt. De goede dingen des leven koesteren. Ik ben blij dat ik vorig jaar al een beetje mijn rust heb gevonden en ik hoop dat ik hier dit jaar verder op kan voortborduren. Ik heb er alle vertrouwen in dat dit goed gaat komen. Ik ga in ieder geval mijn uiterste best doen om jullie op sportief gebied te blijven verbazen en motiveren met mijn avonturen, in de hoop dat jullie ook eens buiten jullie comfortzone gaan. Je zult dan zelf ervaren dat er buiten je comfortzone een hele mooie wereld schuil gaat. Een wereld die je eerder niet voor mogelijk hield.

Wil je mij op de voet volgen tijdens mijn avonturen? Dat kan via Facebook, Instagram, Strava en straks dus ook via Spotify.

Ik wens iedereen een hele mooi jaar. Keep on adventuring!!

Sebastiaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *