Goede doelen

Hoe gekker het sportieve avontuur; hoe meer aandacht. Deze aandacht wil ik gebruiken om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen. Daarnaast hoop ik op deze manier meer bewustzijn te creëren bij mensen; niet alles is zo vanzelfsprekend als het lijkt.

In totaal heb ik met mijn sportieve avonturen al bijna € 20.000,00 opgehaald voor verschillende goede doelen, namelijk € 18.294,57!

Dit geld is naar de volgende goede doelen gegaan:

Diverse avonturen:

Damian is een jongetje van 6 jaar oud. Hij heeft een GNB1-gen mutatie waardoor hij een ernstige ontwikkelingsachterstand heeft. Bij alles in het dagelijkse leven heeft hij begeleiding nodig. Dit is voor Michelle, de moeder van Damian, aanleiding geweest om te stoppen met werken zodat zij zich volledig op de zorg van Damian en haar zoontje kan richten.

De hulp die Damian krijgt vanuit de overheid is minimaal. Omdat er nog geen exacte diagnose is gesteld en er ook geen prognose kan worden gegeven, krijgt Damian geen WLZ-indicatie (Wet Langdurige Zorg). Hierdoor draaien Michelle en Menno (de vader van Damian) zelf op voor de hoge kosten die het ziektebeeld van Damian met zich meebrengt. 

Door middel van een aantal sportieve uitdagingen is het mij gelukt om voldoende geld op te halen om zo een elektrisch verstelbare bad-/douchetafel aan te kunnen schaffen voor Damian. 

Door mij opgehaald bedrag:  € 4.626,02

Becoming Iron 2018:

Mijn vrouw was al geruime tijd ernstig ziek. Zij had kanker (thymoom) en daarnaast een tweetal spierziektes: myasthenia gravis en myositis. De combinatie van deze ziektes heeft er voor gezorgd dat het een niet haalbare strijd voor haar was, waarbij de spierzwakte de boventoon voerde.

In de laatste fase van haar leven heeft ze aan het Leids Universitair Medisch Centrum wat van haar bloed afgestaan. Bloed wat gebruikt zal worden voor onderzoek naar myasthenia gravis. Eind 2017 is dit nieuwe onderzoek gestart waarin wordt getracht in kaart te brengen hoe verschillende spieren omgaan met de aanval van antilichamen. Dit wordt onderzocht bij twee vormen van myasthenia gravis. Als bekend is hoe de spier zichzelf probeert te redden, kan deze kennis wellicht gebruikt worden om nieuwe therapieën voor deze spierziekte te ontwikkelen.

Door middel van mijn succesvolle deelname aan de Ironman Maastricht heb ik mij ingezet om zoveel mogelijk geld op te halen voor dit goede doel, om op deze manier ook mijn steentje bij te dragen.

Door mij opgehaald bedrag:  € 2.500,00

Samenloop voor Hoop / #Breaking 100:

Als gekkigheidje tussendoor leek het mij een mooie uitdaging om (meer dan) 100 kilometer te wandelen binnen 24 uur. Dit moest gaan gebeuren tijdens de Samenloop voor Hoop 2018 in Den Helder. Doel van dit evenement is om zoveel mogelijk geld op te halen voor KWF.

Naast het feit dat het mij gelukt is om tijdens de Samenloop voor Hoop de 100-km grens te doorbreken heb ik, onder andere door het verkopen van kaarsenzakken, ook een mooi bedrag op weten te halen wat ten goede komt aan het goede doel. Het totale bedrag wat deze dag door Samenloop voor Hoop is opgehaald komt op een bedrag van ruim € 33.000,00, wat natuurlijk fantastisch is. Dankzij donaties kan KWF ruim 500 onderzoeken naar kanker financieren. Een gemiddeld onderzoek kost al gauw € 500.000 en duurt zeker 4 jaar. Het geld kan door KWF dus goed worden gebruikt.

Door mij opgehaald bedrag:  € 1.521,00

Challenging the Half 2016:

Logo stichting ambulance wens

Stichting Ambulance Wens Nederland is een stichting bestaande uit een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van niet mobiele (terminale) patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Stichting Ambulance Wens is opgezet als aanvulling op de verzorging van terminale patiënten. Er zijn nog teveel patiënten die overlijden zonder dat ze echt alles hebben kunnen afsluiten. Eén van die oorzaken is het onvermogen bepaalde wensen te realiseren doordat de patiënt niet langer mobiel is en andere bestaande voorzieningen hiertoe tekort schieten.

Veel (laatste) wensen maken zij mogelijk en niets is daarbij te gek. Hierbij valt te denken aan het maken van een boottocht, bezoek aan een concert, pretpark en nog veel meer. Vanzelfsprekend gebeurt dat alles onder begeleiding van professioneel ambulancepersoneel en een ambulance met comfortabele brancard. Per jaar vervullen zij zo’n 1700 wensen en hier is natuurlijk heel erg veel geld voor nodig.

Cheque overhandigen aan Kees Veldboer

Door mij opgehaald bedrag:  € 3.000,00

HOUTRBIKDIJKRUN / TRIATHLON ANNA PAULOWNA:

Freaky People Logo 001

Het jaar 2015 bestond voor mij uit een paar kleine avonturen, waaronder de Houtribdijkrun en de kwart triathlon van Anna Paulowna. Met deze avonturen heb ik een mini-fundraising gedaan voor Stichting Freaky People.

Freaky People is een stichting welke officieel op 16 juni 2015 is opgericht. Deze stichting zet zich met name in voor kinderen, jongeren en jong-volwassenen. Een doelgroep die, om wat voor reden dan ook, onvoldoende in staat is deel te nemen aan maatschappelijke en culturele activiteiten in het reguliere zorgaanbod. Activiteiten die o zo belangrijk zijn voor de maatschappelijke ontwikkeling van een kind. Freaky People biedt deze jonge mensen de gelegenheid om mee te doen aan workshops, sportieve en culturele activiteiten en nog veel meer. Jongeren even hun problemen en ellende laten vergeten, zoals te dik zijn, game-verslaafd zijn, depressief zijn, geldproblemen thuis, dak- of thuisloos…dat is waar Freaky People zich hard voor maakt.

Naamloos

Door mij opgehaald bedrag:  € 205,00

CYCLING HOLLAND:

download

Met mijn supertour door Nederland heb ik geld opgehaald voor het NKI-AVL; Het Nederlands Kanker Instituut Antoni van Leeuwenhoek te Amsterdam.

Kanker. Het voelt als een veroordeling, voor eenieder die het overkomt. Het maakt onzeker en angstig, en vergt het uiterste van de patiënt en zijn omgeving. Het Antoni van Leeuwenhoek gaat deze uitdaging te lijf en behoort al decennia tot de absolute wereldtop in de unieke verbinding van zorg en onderzoek die voor kankerpatiënten het verschil maakt.

In multidisciplinaire teams van chirurgen, oncologen, radiotherapeuten en verpleegkundigen wordt er continu gewerkt aan op maat gemaakte behandelplannen die het beste uitzicht bieden voor elke individuele patiënt. Want in de kern is geen enkele kanker gelijk.

Het Antoni van Leeuwenhoek koos 100 jaar geleden (op 10 oktober 1913 werd de Vereniging Het Nederlands Kanker Instituut opgericht ) al voor de grensverleggende weg door onderzoek en specialistische zorg samen te voegen met één scherp gedefinieerd doel: de beste behandelingen bieden aan kankerpatiënten. Daarvoor is doordringen tot in de kern van kanker de enige weg.

2014-10-03 11.09.25

Door mij opgehaald bedrag:  € 4.135,00

DH2TX2013:

Spieren voor Spieren

Met de zwemoversteek van Den Helder naar Texel heb ik Stichting Spieren voor Spieren ondersteund. Spieren voor Spieren is een stichting welke is opgericht voor kinderen met een afschuwelijke spierziekte zoals de ziekte van Pompe, SMA (spinale spier atrofie) of de ziekte van Duchenne. Aandoeningen die je spieren slecht onderhouden of letterlijk afbreken. Stuk voor stuk ziektes welke tot nog toe ongeneeslijk zijn en een mensenleven met meer dan de helft verkorten.

In totaal hebben alle 30 zwemmers met de zwemoversteek een bedrag van € 28.250,00 bij elkaar gezwommen. Met de opgehaalde gelden kan onder andere onderzoek naar spierziektes worden ondersteund.

IMG_4970

Door mij opgehaald bedrag:  € 2.307,55

Heeft u ook een stichting? Wilt u dat ik ten behoeve van uw goede doel donaties ophaal door middel van deelname aan een sportief avontuur? Neem dan contact met mij op.