Zwemtocht Den Helder – Texel 2015

betough-header

Altijd al een heldhaftige prestatie neer willen zetten? Ben je een goede zwemmer, of ben je bereid dit te worden? Wil je je gezonde spieren inzetten voor het goede doel? Dan is deze zwemtocht echt wat voor jou!

Een zwemtocht van Den Helder naar Texel voert zwemmers van Nederlandse vaste wal naar het eerste bewoonde eiland in de Noordzee. Vier kilometer zwemmen door het zoute water, meters hoge golven, een sterke stroming en de altijd aanwezige zeewind. Deze omstandigheden vragen om doorzettingsvermogen en een goede voorbereiding! Ook dit jaar organiseert stichting Be Tough voor de vierde keer op rij deze extreem zware zwemtocht van Den Helder naar Texel!

WAAR DOE JE HET  VOOR?

Voor de eeuwige roem natuurlijk! Maar door deel te nemen aan deze monster oversteek wordt ook het goede doel Spieren voor Spieren gesteund. Je dient namelijk een sponsorbedrag van € 750,00 op te halen. Familie, vrienden, grote bedrijven, kleine bedrijven, iedereen mag jouw sponsor worden! Het sponsorgeld dat jij inzamelt, wordt volledig gedoneerd aan Stichting Spieren voor Spieren! Door deelname wordt geld ingezameld waarmee onderzoek naar afschuwelijke kinderspierziekten, zoals Duchenne, Pompe of SMA, wordt ondersteund.

START IN DEN HELDER

De start van de mostertocht is zaterdag 8 augustus 2015 tussen 09.00 en 09.30 ter hoogte van het punt Kaaphoofd te Den Helder!

FINISH OP TEXEL

De eerste zwemmers worden rond 10.15 uur verwacht op de Hors op Texel. U kunt de finish bijwonen door met de Teso naar Texel te varen, en een plekje te zoeken bij de finish boog. (niet te missen op het strand van Texel, let wel op! Het is een ruime 45 minuten lopen van de veerboot naar de finish).

HULDIGING

Daarna worden alle deelnemers gehuldigd bij het startpunt op de dijk in Den Helder. Ook het opgehaalde geldbedrag wordt bekend gemaakt en overhandigd aan Spieren voor Spieren. De huldiging staat gepland rond 12.00.

Ikzelf heb in 2013 meegedaan! Het was een ervaring om nooit te vergeten. Nu is het jouw beurt!

Klik hier om je vandaag nog aan te melden!

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *