Marathon-finisher, Ironman en kanker-patiënt…

Duursporter, marathon-finisher, Ironman, kanker-patient…..

Je leest het goed. Enkele maanden terug is er puur toevallig een tumor ontdekt op mijn bijnier. Nadat deze operatief is verwijderd en onderzocht is duidelijk geworden dat het een bijnierschorscarcinoom is; bijnierkanker. Hoewel de tumor volledig is verwijderd en er inmiddels is vastgesteld dat er op dit moment geen uitzaaiingen zijn, is het een agressieve vorm van kanker met over het algemeen een ongunstig verloop. Wat nu volgt is een nabehandeling van 2 jaar met mitotaan; een soort chemotherapie.

De bijwerkingen zijn niet mals en ook dien ik aanvullende hormonen te slikken omdat mijn gezonde bijnier er door de mitotaan ook mee gaat stoppen. Er komt dus een onzekere tijd aan waarbij het ook nog even de vraag is in hoeverre ik kan blijven sporten en zo ja, in welke mate. Aan de ene kant natuurlijk maar bijzaak, maar anderzijds is het sporten hetgeen mij definieert en waar ik altijd mijn geluk en motivatie uit haal. Dat zal nu dan ook niet anders zijn, maar wellicht op een andere manier. 

Lang getwijfeld of ik het ‘out in the open’ zou gooien, maar waarom ook niet? Mijn doel is altijd geweest om anderen te inspireren en motiveren. Ook nu wil ik laten zien dat ik mijn hoofd niet laat hangen. Hoewel ik voor de zwaarste uitdaging van mijn leven sta, letterlijk en figuurlijk, ga ik ervoor. EAT. EVERY. MILE.

Omdat het een zeer zeldzame vorm van kanker is (slechts 1 op de miljoen mensen krijgen het!) zal ik via deze weg zo nu en dan verslag doen van mijn ervaringen. Natuurlijk hoop ik dat ik zo normaal mogelijk mijn ding kan blijven doen. Tijd zal het leren….

2 reacties op “Marathon-finisher, Ironman en kanker-patiënt…”

 1. Jan Zuidam avatar
  Jan Zuidam

  Potverdorie Sebastiaan, dat komt ff binnen.
  Deden we samen de halve triathlon van Almere, kwamen we elkaar bij de halve van Tri-Amsterdam weer tegen en zo links en rechts bij diverse evenementen weer.
  Namen Sandra en ik de foto van je moeder en vrouw mee de Alp d’Huzes op en nu blijft ook jouw het niet bespaart.
  Gelukkig heb je een enorme wilskracht en twee powervrouwen aan je zijde. Ik wens je alle kracht en sterkte en denk aan je.

  1. Sebastiaan Horn avatar
   Sebastiaan Horn

   Dank voor je mooie berichtje Jan! Een echte sportvriend ben je!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *