Het mag vanzelfsprekend zijn dat ik sport omdat ik het leuk vind. Ik zal dan ook nooit met tegenzin de deur uitgaan voor een training. Maar de ene keer heb je net even wat meer zin dan de andere keer. Zoals jullie wellicht weten sta ik aan het begin van een gigantisch fietsavontuur. Maar omdat alles nog niet 100% technisch in orde is kan ik nog niet beginnen met mijn fietstrainingen. De laatste sportsessie was echter alweer de Zevenheuvelenloop, daar ik wegens een erg drukke agenda en feestdagen niet meer in de mogelijkheid was om een rondje te sporten. Jullie kunnen je wellicht voorstellen dat ik dan ook aardig tegen de muren aan het opspringen was, dus de motivatie om een pittige training te doen was dan ook erg hoog. Last but not least heb ik sinds kort een official timingpartner, dus wil ik graag m’n nieuwe Garmin Forerunner 310 XT uittesten om te kijken wat dit geweldige device allemaal kan.

Zondag-avond; hardlopen it is. Ik had zin in een grote ronde, om verder te bouwen op de (hardloop)conditie die ik in de aanloop naar de Zevenheuvelenloop weer had opgebouwd. Ik had via Garmin Connect een mooie route uitgestippeld welke op zo’n 19km uit zou komen. Stuk over asfalt, stuk over het strand, duinen; je zou bijna denken dat ik aan het trainen ben voor de Egmond loop. Niets is echter minder waar.

Het was een heerlijke sessie. Zwaarder dan ik dacht, dat wel. De stap van 15km naar bijna 20km is toch groter dan ik had gedacht. Aan de andere kant; zo heel slecht ging het niet. Het feit dat het al donker was maakte vooral het lopen over het strand wat lastig, vooral omdat het hoog water was. Ik moest dus goed opletten waar ik mijn voeten neerzette in het rulle zand. Ook balen dat ik er na 1km pas achterkwam dat mijn GPS nog niet aan stond (eigen schuld…#RTFM!). Ik kon in ieder geval mijn energie goed kwijt, daar gaat het om. Ik hoop gauw op de fiets te kunnen springen. Tevens moet ik ook nog steeds eens kijken hoe het mijn zwemmaten gaat. Genoeg plannen dus.

De statistieken:

Afstand: 18,41 km
Duur: 01:50:04
Tempo: 06:00 min/km
Gemiddelde snelheid: 10,00 km/u
Hoogte winst/verlies: 17 meter/16 meter
Hoogste stijging: 11 meter
Hoogste daling: 1 meter
Gemiddelde hartslag: 179 bpm
Hoogste hartslag: 184 bpm

Official timing by:  

kish_logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *