Review My Bike

RMB-AVATAR

Vriend van Sebastiaan, Pegatin, komt met een nieuw concept: Review my Bike.
Review My Bike (RMB) stelt sportieve fietsers in de gelegenheid om fietsen, bestemmingen en evenementen te ontdekken en ervaringen te delen. Review My Bike is in 2014 ontworpen en ontwikkeld door een klein team van echte bike-freaks met een passie voor de wielersport en technologie. Ondanks dat de website nog niet officieel is gelanceerd zijn er al een groot aantal leden  aangemeld en is er al een bloeiende community ontstaan.

Ik ga hier wat nader in op wat Review My Bike precies te bieden heeft:

Fietsen

bikes

Ben je op zoek naar een nieuwe racefiets, maar wil je meer te weten te komen over de specificaties of gebruikservaringen? Of heb je zelf een hele gave racefiets en wil je je ervaringen (en foto’s natuurlijk) delen met de rest? Dan is Review My Bike hier de plek voor. Duizenden fietsers van over de hele wereld plaatsen hier hun foto’s en ervaringen van hun racefietsen. Benieuwd wat mensen vinden van die ene Bianchi? Lees het hier. Superblij met je nieuwe Trek en wil je dat delen met de hele wereld? Doe dat hier! Staat een review er nog niet tussen? Dan kun jij de eerste zijn om deze te schrijven.

Plaatsen

placesd
Een ander onderdeel van Review My Bike is ‘places’. We kennen allemaal wel die ene fietsroute die zo geweldig is dat je het met iedereen zou willen delen. Welnu; hier kan het. Via een geïntegreerde kaart (Google Maps) kun je precies zijn over welke locaties, waar ook ter wereld, al wat geschreven is. Hoe meer mensen wat vertellen over hun ideale fietsroute, hoe meer plaatsen er op de site komen te staan. Dit biedt een geweldige oplossing voor de momenten dat je even geen inspiratie hebt voor je fietsroute. Kijk even in de buurt welke toffe routes er zijn en je kan op weg. Ook hier kan je foto’s toevoegen van bijvoorbeeld die ene steile heuvel of dat prachtige landschap.

Evenementen

events

Tot slot kun je op Review My Bike ook iets kwijt over evenementen. Je kan zoeken op naam, locatie of sponsor. Ook is er een kalender te zien waarop staat aangegeven welke evenementen er op de agenda staan. Staat een evenement er nog niet tussen? Geen probleem: jij kunt dan de eerste zijn die er een review over schrijft. Denk bijvoorbeeld aan de Friese Fietselfstedentocht of over de Amstel Gold Race. Op deze manier kun je gemakkelijk nalezen welke evenementen absoluut de moeite waard zijn om aan mee te doen en welke je wellicht beter over kunt slaan.

Hoe meer mensen een review hebben geschreven over een bepaalde fiets, plaats of evenement, hoe representatiever de beoordeling is. Je kunt elkaar dan ook laten weten of je een review behulpzaam vond of dat het juist weinig bijdraagt.
Gebruikers dienen zich te registeren en kunnen dan vervolgens een profiel aanmaken. In de toekomst kun je meer met je profiel gaan doen, maar nu al kun je je favoriete fietsen, locaties en evenementen opslaan.

Win-actie

Samen met Pegatin/Review my Bike mag ik wat weg gaan geven; maar liefst 5 coupons voor gratis naamstickers!

win

Naamstickers? Ja, naamstickers. Heb je wel eens Formule 1 gekeken? Of de Tour de France? Of Felix Baumgartner’s supersonische skydive vanuit de ruimte? Zo ja, dan is je waarschijnlijk wel opgevallen dat al deze topathleten een speciaal soort sticker hebben waarop hun naam en vlag op is te zien. Het laat zien wie ze zijn en waar ze vandaan komen. Je kunt deze nu winnen voor je eigen fiets. Met je eigen naam!

Wat moet je hiervoor doen:

Stap 1: Like mijn pagina.
Stap 2: Like de Pegatin pagina
Stap 3: Like de Review my Bike pagina.

En tot slot: laat onder dit Facebook-bericht een post achter. Onder alle deelnemers verloot ik maar liefst een vijftal coupons. Hiermee kun je gratis stickers bestellen bij Pegatin.

2 reacties op “Review My Bike”

  1. dimitr henry avatar

    Klinkt goed ga zeker keer kijken op de site!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *