Nieuw avontuur in het vooruitzicht: de Elfmerentocht

Het lag niet in de planning om in 2015 een grote fietstocht te gaan doen. Dit jaar staat voornamelijk in het teken van project zolder en mijn debuut in de triathlon-sport. Wellicht dat er wat kleine avontuurtjes tussendoor zullen volgen maar verder heb ik geen grote plannen.

Totdat buurman en (fiets)maat William mij meevroeg met de Friese Elfmerentocht. In de eerste instantie was ik niet zo happig om mee te gaan, gelet op de hiervoor omschreven jaarplanning. Het feit dat de tocht ‘slechts’ 150 kilometer is en het dus niet zo heel veel tijd en voorbereiding vergt heeft me toch overgehaald om de tocht te gaan fietsen.

De tocht is niet zo bekend als de fietselfstedentocht. Toch doen er elk jaar weer zo’n 4000 fietsers mee. Dit jaar is de 48e editie; de tocht wordt al georganiseerd sinds 1967. Je kunt kiezen uit verschillende afstanden; namelijk 50, 100 en 150 kilometer. Uiteraard gaan William en ik voor de grootste route van 150 kilometer. Met alle kilometers van vorig jaar zou dit ‘peanuts’ moeten zijn (zal wel niet, gelet op de Hollandse wind en het vlakke Friese landschap).

ROUTE 150 KM:
Langs Sneekermeer via Terhorne, Joure, Haskerhorne, Delfstrahuizen, Echtenerbrug, Lemmer, Sondel, Balk, Warns, Workum, Oudega, Gaastmeer, IJlst, Sneek.

Al met al leuk om weer een mini-avontuurtje in het vooruitzicht te hebben en straks weer een nieuwe medaille aan de collectie toe te kunnen voegen. Uiteraard volgt er tegen die tijd uitgebreid verslag!

Officiele website organisatie: klik hier.

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *