Mannelijke open-water zwemmers opgelet!!!

Dan gaan we nu weer terug naar sport. Meer specifiek: zwemmen. Nog specifieker: open-water zwemmen.
Want er is namelijk nogal belangrijk nieuws wat vooral de mannelijke open-water zwemmers moeten weten!!

Eerder schreef de Engelse Huffington Post er al over, later deed ook weblog Geenstijl een duit in het zakje. Wat is er aan de hand?

In Zuid-Amerika kun je in de zoete wateren het familielid van de piranha vinden; de pacu. Even wat feitjes: een volwassen Pacu wordt veel groter dan een piranha, namelijk zo’n 0,9 meter (!) en een gewicht van 25 kilogram aantikken. De pacu heeft geen scherpe tanden zoals een piranha, maar meer rechte, hoekige tanden.

Ik hoor jullie denken: niets aan de hand toch? Zuid Amerika is hier ver vandaan. Juist. En daar gaat het nu om: de vis is al gespot in Denemarken en Scandinavië. Dus wellicht dat we, en dan met name de mannelijke zwemmers, volgend open-water seizoen (2014) toch echt alert moeten zijn voor deze vis. Alert? Hoezo dan?

Nou…de pacu houdt er nogal rare (eet)gewoontes op na. Als ik zeg dat zijn bijnaam ‘de ballerbijter’ is, dan weet je wel genoeg. Deze vis schijnt het met alle liefde gemunt te hebben op onzer testikels!!

CCN geeft aan dat het om een grap gaat. Ik zeg: een gewaarschuwd man telt voor 2, zeker als hij het aantal testikels ook op 2 wilt houden.

Weten hoe de Pacu er uitziet? KLIK HIER.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *