Komt de IRONMAN naar Nederland?

IRONMAN-logo

De Limburgse nieuwssite 1Limburg kwam gisteren, 30 oktober 2014, met (breaking) nieuws waar menig triathleten-hart sneller van gaat kloppen: met ingang van 2015 zal er een heuse Ironman triathlon worden gehost in Maastricht! Ik citeer de website:

De bijna 4 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en een marathon hardlopen moeten dan op een parcours in en rond de stad worden afgelegd.

Laatste gesprekken
De afgelopen jaren is achter de schermen gewerkt aan het evenement. Momenteel worden de laatste gesprekken gevoerd tussen de gemeente Maastricht en de organisatie van de Ironman. De Ironman in Maastricht zou de 12de zijn in Europa. Tijdens de wedstrijd kunnen de deelnemers zich kwalificeren voor het Wereldkampioenschap op Hawaii.

Geen bevestiging
Volgens Harrie Impelmans, voorzitter van Stichting Triathlon Limburg, is de kans groot dat de Ironman er daadwerkelijk gaat komen. “Er staan mooie dingen te gebeuren,” aldus Impelmans. De organisatie van de Ironman en de gemeente Maastricht wilden het nieuws nog niet officieel bevestigen.

Dit is natuurlijk fantastisch nieuws. Europese landen die nu al een Ironman hosten zijn Engeland, Duitsland, Oosterijk, Luxemburg, Frankrijk, Spanje, Italië, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Turkije, Hongarije en ik zal er wellicht nog wel een vergeten. Straks dus ook in Nederland.

Het is nog niet bekend of het alleen de volledige Ironman-afstand wordt, of dat ook de Ironman 70.3 gehost zal worden. Wanneer dit het geval is weet ik in ieder geval welk avontuur ik aanga in 2016!! We wachten af.

Bron: 1Limburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *