It’s Kona-time!!

kona2012a

De eerste week van de maand oktober is altijd een zware tijd voor triathleten en duursporters. Dan staat namelijk het WK Ironman op het programma, welke traditioneel gehouden wordt in Kona, Hawaii.

Waarom is het een zware tijd? Nou, de fietsconstructeurs presenteren de nieuwe (en vaak verre van betaalbare) modellen waar de pro’s op gaan fietsen. Daarnaast zie je overal waar je maar kijkt (op Facebook, Twitter, Instagram etc.) foto’s, video’s en verhalen van triathleten ter plaatse. Prachtige beelden van het heldere blauwe water van Kailua bay met tropische vissen en zeeschildpadden, de uitgestrekte asfaltwegen van de Queen Ka’ahumanu Highway en de wereldberoemde ‘Energy Lab’. Stuk voor stuk zorgen deze beelden ervoor dat je met gepaste jaloezie niets anders kan doen dan toekijken (tenzij je het in je mars hebt om je te kwalificeren en een geldboom in je tuin hebt of erg gulle sponsors om ook daadwerkelijk het avontuur aan te kunnen gaan).

Dat toekijken, hoe doe je dat en waar?

Op de Ironman website vind je een livestream via deze link. Ook kun je de race kijken via Livestream.com. Tot slot zend de NBC vaak de race (voor een groot gedeelte) live uit. Mijn advies is echter om lekker via de livestream van Ironman zelf te kijken, daar ik hier zelf de beste ervaringen mee heb. Indien je nog aanvullende tips hebt om de race te volgen, kun je deze hieronder kwijt in de comments.

Voor de mensen die gaan kijken wordt het wel nachtwerk! De pro’s gaan om 06:25 lokale tijd van start. In Kona is het 12 uur vroeger dan hier. Dat betekend dat de race 18:25 Nederlandse tijd van start gaat. Vorig jaar deed winnaar Jan Frodeno er 8 uur en 14 minuten over om te winnen. Dat betekend dat de race ongeveer tussen half 3 en 3 uur s’nachts afgelopen zal zijn.

Veel plezier met wegdromen van die toffe beelden en alle Nederlandse athleten die in Kona aan de start staan: good luck!!

Tot slot: wie denk jij dat er gaat winnen? Laat je voorspelling achter in de comments. Zelf zet ik mijn centen op Jan Frodeno bij de mannen en Daniëlla Ryf bij de dames.

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *