Ironman komt naar Nederland

Ironman Maastricht

Na lang speculeren is het dan nu officieel: de Ironman (een van s’werelds meest beruchte triathlon) komt naar Nederland. Maastricht, om precies te zijn.

Het parcours begint met 3.8 kilometer zwemmen in de rivier de Maas. Daarbij zwem je onder het Provinciehuis door, welke deels over de Maas heen is  gebouwd. Het fietsparcours van 180 kilometer gaat voor een groot deel over dezelfde koers als de beruchte Amstel Gold Race. Onderdeel van het fietsparcours is tevens de Cauberg. De hardloop-lus van 42 kilometer gaat richting het hoofd van de Sint Pietersberg en het prachtige Jekerdal. De finish bevind zich in het historische stadscentrum van Maastricht op de Markt; voor het Stadhuis. Er worden (helaas?) geen kortere afstanden aangeboden, zoals de Ironman 70.3 (de halve Ironman).

Op 2 augustus 2015 is het zo ver! Dan klinkt het startschot voor honderden triathleten uit Nederland en buitenland. Maar inmiddels is ook al bevestigd dat in 2016 én 2017 Maastricht de Ironman zal hosten. Ik ga mijn uiterste best doen om er in 2016 bij te zijn! Hoe gaaf zou dat zijn: #BecomingIron2016!

Inschrijven is op dit moment nog niet mogelijk. Wil je weten wanneer de inschrijving open gaat? Registreer je dan via deze link.

Eén reactie op “Ironman komt naar Nederland”

  1. Mark Landman avatar
    Mark Landman

    Leuk om iemandbmetbde zelfde bdoelstelling te zien. 2015 komt te vroeg, maar 2016 ga ik er ook zeker bij zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *