Hiking Texel

HIKING TEXEL

Texel, het blijft toch een prachtig eiland. Mijn eerste sportieve ontmoeting met Texel was in 2012; toen met de halve marathon. Een jaar later deed ik mee met de toch wel legendarische zwemoversteek Den Helder – Texel. Sindsdien ben ik nog wel regelmatig op Texel geweest, maar heb er geen sportieve avonturen meer beleefd.

Daar gaat aankomende vrijdag, 14 mei 2021, verandering in komen! Dan ben ik namelijk voornemens om de volledige omtrek van het eiland te hiken! Hierbij zal ik proberen om zoveel mogelijk aan de buitenlijn van het eiland te blijven, waarbij de totale afstand op zo’n 60 kilometer zal komen te liggen. Uiteraard wil ik dit doen binnen 1 dag; ik ga met de eerste boot van Den Helder naar Texel en het doel is om voor de laatste boot weer op de veerhaven te zijn. Lukt dit niet dan zit ik vast op het eiland. 

Maar Sebastiaan, waarom ga je dit doen? 
Gewoon, omdat het kan. Nu de Arctic Marathon op Spitsbergen wederom is afgelast zal ik toch andere manieren moeten vinden om mezelf uit te dagen. Dit is een avontuur waar ik al een paar jaar mee loop. Zo vond ik een landkaart van Texel, aangeschaft in 2017. Tijd om nu daad bij het woord te voegen. 

Een andere reden: Damian, het jongetje waar mijn fundraising op gericht is, woont op Texel. Op deze manier wil ik toch nog wat aandacht vestigen op mijn doel om Damian te helpen en het laatste benodigde bedrag binnen te slepen. Doneren kan nog!


Je bent toch zo sportief, waarom ga je niet hardlopen? 
Goeie! Wens is inderdaad om het ook een keer hardlopend te doen, maar eerlijk gezegd ben ik daar nu niet fit genoeg voor. Ik zie deze wandeltocht als een soort verkenning van de route die ik later wil gaan hardlopen. En daarnaast; hiken en wandelen is ook een vorm van (duur)sport! Als ik er over nadenk zal dit na #Breaking100 (100,4 km hiken binnen 24 uur) mijn langste afstand (te voet) ooit worden. Ik wil met deze uitdaging graag aantonen dat wandelen en hiken helemaal niet zo suf is als dat mensen soms denken. 

Er is toch al een hardloopwedstrijd op Texel die dit rondje maakt?
Ja en nee. Je hebt de 60 van Texel. Hoewel deze wat afstand betreft nagenoeg gelijk is aan de afstand die ik wil gaan hiken, loopt deze route niet precies om de buitenkant van Texel. Zo blijft het parcours met deze hardloopwedstrijd aan de binnenkant van de Slufter, waar ik buitenom wil. 26 maart 2022 is de eerstvolgende editie van de 60 van Texel; hier sta ik overigens wel voor ingeschreven. 

En er is toch ook al een wandeltocht op Texel die dit rondje maakt? 
Ook hier weer ja en nee. De wandeltocht “Om ’t Eiland” wordt gedaan over 2 dagen, wat ik binnen 14 uur wil doen. Daarnaast loopt ook deze route niet precies om de buitenkant van Texel. 

Vrijdag 14 mei zal ik met de boot van 06:30 naar Texel varen, waar dan omstreeks 06:50 mijn wandeltocht zal beginnen. Bij de veerhaven ga ik rechtsaf en hoop dus voor 21:00 weer via De Horst terug te komen bij de Texelse boot. 

Via mijn Instagram-Stories en Facebook zal ik jullie op deze dag op de hoogte houden van mijn vorderingen deze dag. Volg me dan ook via deze Socials om niets te missen van mijn avontuur ‘Hiking Texel’:

Facebook
Instagram

Buiten wordt niet gecanceld! Adventure more!!!

Bronvermelding foto: AdobeStock

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.