Hardlopers vertellen openhartig over God, seks, depressie en de liefde


Via
NRC.nl

Sommige mensen zijn tegenover vreemden openhartiger dan ze tegenover hun beste vrienden of familie zijn. Filmmakers Matan Rochlitz en Ivo Gormley dachten dat mensen misschien ook meer durven te vertellen als ze worden geïnterviewd tijdens het hardlopen omdat ze dan relaxter zijn. Dat blijkt te kloppen.

In een artikel in The Guardian vertelt filmmaker Ivo Gormley dat ze zich afvroegen waar mensen tijdens het hardlopen over denken. De meeste hardlopers waren bijzonder openhartig zegt hij:

“Ze stelden zich keer op keer open op. Na elke opname waren we uitgeput, maar ook geïnspireerd. Ik benijdde hen om hun gemoedstoestand en focus tijdens het hardlopen, hun acceptatie en begrip van het leven. Het maakte dat ik er onderdeel van wilde zijn.”

FILMEN VANUIT EEN BAKKIE

Totaal caught off guard terwijl ze bezig zijn met iets ontspannends, verrassen de filmmakers de hardlopers in het Queen Elizabeth Olympic Park in Londen, het park dat de hoofdlocatie van de Zomerspelen was vorig jaar. Terwijl de interviewer in de korte documentaire The Runner in een aanhangwagentje achter een fiets zit, praten de hardlopers over onderwerpen als hun geloof, hun relaties, seks en hun diepste verlangens en dromen.

Zo vertelt een hardloopster dat ze graag wil trouwen, een ander over de wekelijkse afspraak om met haar partner te slapen, en weer een ander over zijn depressie. In elf minuten word je even meegenomen in de dagelijkse levens die mensen leiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *