Fietstraining 08-03-2014: ’time to get serious’

Voor DH2TX2013 trainde ik 2 keer per week; vaak wel 4 uur in totaal. In het open-water seizoen kwam hier dan vaak ook nog een zwemsessie in het weekend bij. Bloedfanatiek was ik. Dit had als  voordeel dat mijn zwemtechnieken en conditie met sporngen vooruit gingen. Nadeel was echter dat ik veel van huis weg was.

Vooral dit laatste probeer ik te voorkomen  met de trainingen voor mijn nieuwe avontuur; Cycling Holland. Ik probeer mij te beperken tot 1 fietstraining in het weekend. Deze training is dan vaak wel meteen een paar uur, doordat ik toch steeds grotere afstanden wil afleggen. Ik merk echter dat dit niet optimaal is.  Verre van zelfs. Ik fiets de lange afstanden wel, maar echt  verbetering zit er niet in. De basisconditie is goed, maar mijn benen zijn te snel verzuurd waardoor het lastig is om de snelheid er in te houden. Vooral wanneer ik ‘door de wind moet boren’ heb ik het naar mijn idee nog te snel te zwaar. Hier moet verbetering in komen! Ook wat voeding betreft: waar ik met hardlopen of zwemmen zelden tot nooit een hongerklop krijg, heb ik hier met fietsen bijna telkens mee te maken. Kortom: Bassie heeft lang genoeg ‘gespeeld’ op de fiets; time to get serious! Meer trainen, bewuster trainen, spierkracht opbouwen, mentaal fitter worden en dan moet het helemaal goed komen!

Deze bewustwording komt deels voort uit het rondje wat ik afgelopen zaterdag heb gefietst. De afstand van zo’n 76 kilometer is niet eens de langste die ik heb gefietst. Daarom had ik zeker wel verwacht dat ik hem harder had kunnen fietsen. Desondanks was het prachtig weer. Onderweg zelfs nog even verdwaald. Waar ik in de auto blind ga om mijn navigatie, vind ik het met fietsen toch wel z’n charme hebben om vooraf de route uit te tekenen via Google Maps/Garmin Connect. Dat dit niet altijd goed uitpakt blijkt maar uit het feit dat ik afgelopen zaterdag plots op een 80-kilometer weg reed met mijn fiets. Gelukkig lijden er meer wegen naar Rome, dus thuis komen we altijd.

De statistieken:

Afstand: 76,56 km
Duur: 03:03:50
Tempo: 02:24 min/km
Gemiddelde snelheid: 25,00 km/u
Maximum snelheid: 39,00 km/u
Hoogte winst/verlies: 27 meter/25 meter
Gemiddelde hartslag: 162 bpm
Hoogste hartslag: 182 bpm

Official timing by:  

kish_logo

Eén reactie op “Fietstraining 08-03-2014: ’time to get serious’”

  1. Rogier avatar
    Rogier

    Hey Sebastiaan,

    Lekker bezig zeg! en wat een weertje hè.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *