Februari Challenge wordt Covid-19 Challenge…

Mijn grootste angst is altijd geweest dat ik vlak voor een uitdaging ziek zou worden of geblesseerd zou raken. Gelukkig is dit me nog nooit eerder overkomen. Ook heb ik nog nooit eerder een DNS (Did not start) of een DNF (Did not finish) achter mijn naam hoeven zetten. Maar voor alles is echter een eerste keer…

Vorige week maandag, precies een week terug, begon voor mij de #SHFebruariChallenge; elke dag hardlopen, de afstand gelijk aan de datum van die dag. Dit ging allemaal prima. Er werden weliswaar geen PR’s verbroken, maar ik ging soepel door de afstanden heen. Vanzelfsprekend natuurlijk. Het zou immers wat zijn als ik problemen had met 1 of 2 kilometer. Toch begon ik bij 3 en 4 kilometer te merken dat mijn benen zwaarder werden dan dat je normaliter zou denken bij deze afstanden. Tel daarbij op dat ik aan het eind van de week af en toe een heel klein kuchje had. Hoewel ik dacht dat het van het lopen kwam, ben ik toch het zekere voor het onzekere gaan nemen en heb mij dan ook laten testen. De uitslag deed mij enorm verbazen: positief! Ik bleek corona te hebben.

Gelukkig heb ik geen contact meer gehad met mensen en zit ik sinds de uitslag netjes in quarantaine. Nog blijer ben ik met het feit dat de klachten relatief meevallen. Zo heb ik geen koorts en geen long- en luchtwegproblemen. Wel ben ik inmiddels verkouden en heb ik een dusdanige spierpijn over mijn hele lijf dat het voelt alsof ik een Ironman heb gedaan op een fiets met houten wielen en sandalen. Hopelijk blijft het hierbij en ben ik alweer op de weg terug qua herstel. Het moge duidelijk zijn dat ik direct de #SHFebruariChallenge ben gestopt. Enerzijds omdat mijn lichaam natuurlijk alle energie nodig heeft om te herstellen, anderzijds omdat ik me strikt aan alle quarantaine-regels hou.

Toch baal ik. Mijn eerste DNF is een feit. Natuurlijk; bij een uitdaging die meerdere dagen duurt, zoals de #SHFebruariChallenge, is de kans dat er iets gebeurd groter dan wanneer je op 1 dag moet pieken. Toch wordt op deze manier maar weer duidelijk dat de kans dat je corona oploopt in een klein hoekje zit; hoe strikt je je ook aan de maatregelen houdt. Daarom de boodschap hier ook maar even: stay safe en bij twijfel; laat je testen. Ik ga ondertussen goed uitzieken.

Voor alle helden die wel druk bezig zijn met de #SHFebruariChallenge: respect! Jullie zijn goed bezig! Nu al enorm trots op jullie.

– Sebastiaan.

P.S.: een Netflix-marathon, telt dat ook als duursport?
P.P.S: met de geur en smaak is gelukkig niets mis. Wat zijn die koortsthermometers toch smerig….

4 reacties op “Februari Challenge wordt Covid-19 Challenge…”

 1. Jan Zuidam avatar
  Jan Zuidam

  Crap kerel, balen zeg! Hopelijk blijft het bij de huidige klachten en wordt het snel beter. En 42 uur en 19.5 minuten Netflix is voor jou een makkie 😉
  Stay strong!
  Jan

  1. Sebastiaan Horn avatar
   Sebastiaan Horn

   Thanx Jan.

 2. Ingeborg avatar
  Ingeborg

  Ik reken de Netflix-marathon goed👍 Hoop dat snel opknapt.
  Wat betreft de #Shfebruarichallenge dag 8 zit erop. Heerlijk gewandeld in de sneeuw.

  1. Sebastiaan Horn avatar
   Sebastiaan Horn

   Top, goed bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *