CycleWe; dé fiets-app van Niki Terpstra

 

CycleWe
Nederlands kampioen wielrennen Niki Terpstra introduceert vandaag CycleWE, een gratis fiets app voor het plannen van gezamenlijke ritten. CycleWE brengt fietsers eenvoudig en snel met elkaar in contact en biedt hen de mogelijkheid om een sociaal fietsnetwerk op te bouwen. De app richt zich op alle soorten fietsers, van wielrenners en mountainbikers tot e-bike gebruikers. CycleWE is beschikbaar in de App Store en Google Play Store.

Fietscommunity

Met de CycleWE app kan je, op basis van persoonlijke voorkeuren, waar dan ook ter wereld een fietsrit aanmaken. Vervolgens kunnen andere fietsers met dezelfde ritwensen zich hiervoor aanmelden. Anders dan bij andere sport apps heeft CycleWE niet het meten en vergelijken van individuele prestaties als doel, maar staat juist het samen fietsen centraal.

Niki Terpstra: “Fietsen is bij uitstek een sport om in groepsverband uit te oefenen. CycleWE maakt dat mogelijk. Het is een kwestie van je aansluiten bij een groep van jouw niveau en je fiets pakken, zodat je op een leuke manier kan trainen. Zo leer je snel nieuwe mensen en fietsroutes kennen. Professionele wielrenners, vriendenclubjes, wielerverenigingen of willekeurige toerfietsers, iedereen heeft daar behoefte aan. Ik wilde hier altijd al iets mee doen en nu met CycleWE komt er een droom uit. In deze community zijn alle sociale aspecten van fietsen samengebracht.

Plan & Meet

Je maakt met CycleWE gemakkelijk een profiel aan door het invullen van je niveau, leeftijd, geslacht, fietstype en de plaats waar je het meeste fietst. “Op die manier zorgt de app ervoor dat je fietsers en fietsritten vindt die bij jou passen”, legt Terpstra uit. Daarnaast geef je aan op welk fietsmerk je rijdt en uit welke merken je uitrusting bestaat.

De app toont een overzicht van alle ritten bij jou in de buurt, in je favoriete fietsstad en die van je vrienden. Met de zoekfunctie kun je daarnaast ritten vinden die aan jouw wensen voldoen. Ook kun je een groep aanmaken met andere fietsers en eenvoudig groepsritten plannen. De ingebouwde chatfunctie zorgt ervoor dat je altijd contact houd met je vrienden, fietsgroep of de deelnemers van een rit. “Je bent altijd in contact met wie je maar wilt, waar je ook bent en wanneer je maar wilt. Het afspreken voor een fietsrit wordt zo vele malen makkelijker”, aldus Terpstra. Door je vrienden te “volgen”, blijf je op de hoogte van al hun geplande en voltooide fietsritten. Via de GPS-tracker functie wordt bijgehouden welke route precies is afgelegd.

Terpstra besluit: “CycleWE is dé app voor iedereen die van fietsen houdt. Het sociale karakter van de gratis app zorgt hopelijk voor meer actieve fietsers en een gezonde(re) levensstijl. Ik ben blij dat ik op deze manier iets terug doen voor de sport die mij zo veel heeft gebracht.

Beschikbaarheid

CycleWE is per direct beschikbaar en gratis te downloaden in de App Store. De Android versie is al te downloaden in de Google Play Store in beta fase.

Wat denk jij? Is er nog ruimte voor nog een cycling-app? Ga jij deze app gebruiken? Praat mee.

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *