Amur Leopard Virtual Run


Ik ben een sucker voor wildlife. Mijn bucketlist op dat gebied is dan ook best wel groot; cage-diven met witte haaien, walvissen spotten, op safari gaan etc etc. Ik heb grote bewondering en respect voor de natuur; tijdens mijn avonturen kan ik dan ook echt genieten van al het moois wat de wereld te bieden heeft. Dat we als mensheid niet altijd even zuinig zijn op deze natuur is een bekend fenomeen. Als ik op een of andere manier mijn steentje bij kan dragen om de natuur een handje te helpen doe ik daar dan ook graag aan mee.

Zo kwam ik terecht bij de Amur Leopard Virtual Run. De Amoerpanter (of Amoerluipaard) is een zeldzame katachtige waarvan er in het wild misschien nog maar zo’n 50 over zijn. In dierentuinen wereldwijd zijn er ongeveer 200. ALTA (Amur Leopard and Tiger Alliance) zet zich in om deze zeldzame Amoerpanter te beschermen. Zij hebben een conservatie programma opgezet om het bedreigde dier te helpen overleven in zijn natuurlijke omgeving. Door de luipaarden te observeren in het wild, hun leefgebied te beschermen en de bevoling te informeren maakt ALTA een groot verschil en hebben ze al groot succes geboekt, maar er is nog een lange weg te gaan.

Ter ondersteuning van dit project hebben zij de Amur Leopard Virtual Run opgezet. Kosten van deelname bedragen € 30,00, welk bedrag volledig ten goede komt van hun project. Voor dit geld krijg je ook nog eens een hele dikke medaille toegestuurd. Het feit dat het een virtuele race betreft betekend dat je hem overal kunt doen, waar en wanneer je maar wilt. Omdat ik het altijd wel leuk vind om een snelle 5 kilometer neer te zetten leek het me leuk om aan deze (virtuele) race mee te doen. Vooral omdat ik er ook nog eens een goed doel mee ondersteun.

Vorige week heb ik mijn Amur Leopard Virtual Run. Als een soort korte warming-up liep ik richting de dijk. Ik had expres voor de dijk gekozen omdat ik dan niet over hoef te steken en geen last heb van verkeer; ik hoef alleen maar immer gerade aus. Eenmaal op de dijk aangekomen startte ik mijn 5K run en begon op een pittig tempo te lopen. Mijn PR op de 5 kilometer stond op 23:06, welke tijd ik zeker wel met deze loop wilde verbeteren. De eerste kilometers gingen zonder problemen maar vanaf de derde kilometer begon ik het toch wel wat zwaar te krijgen. Omdat ik nog maar 2 kilometer te gaan had lukte het me om alle pijntjes en ongemakken opzij te zetten. Wetende dat ik op een gegeven moment aan de laatste kilometer was begonnen kreeg ik er zelfs nog een minimale versnelling uit. Met een eindtijd van 22:23 finishte ik de virtuele race; een tijd waar ik zeker wel tevreden mee was. Nog maar 2 minuten en 24 seconden te gaan en ik heb mijn doel bereikt: een sub-20 op de 5 kilometer. aangezien ik nu ook zo 43 seconden heb gepakt op mijn vorige tijd denk ik dat dit doel nog steeds realiseerbaar is. Voor deze loop had ik speciaal de Amur Leopard Virtual Run racebib omgedaan, hetgeen kon rekenen op verbaasde blikken op de dijk. Uiteraard maakte me dat niet heel veel uit; dat er maar veel meer mensen mee mogen doen met deze run.

Meer informatie over de Amur Leopard Virtual Run kun je ook vinden op hun Facebook-pagina.

De statistieken:

Afstand: 5,00 km
Duur: 22:23
Bewogen duur: 22:23
Tempo: 4:28/km
Bewogen tempo: 4:28/km
Gemiddelde snelheid: 13,4 km/u
Gemiddelde bewegingsnelheid: 13,4 km/u
Maximum snelheid: 16,3 km/u
Hoogte winst/verlies: 13m
Gemiddelde cadans: 159 spm
Hoogste cadans: 168 spm
Gemiddelde hartslag: 179 bpm
Hoogste hartslag: 183 bpm

Official timing by:

#StravaProveIt:

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *