Zwemtocht Den Helder – Texel 2014 levert recordbedrag op!

Zaterdag 16 augustus 2014 stond de grote zwemoversteek Den Helder – Texel op de agenda. Oorspronkelijk stond deze zwemtocht een week eerder gepland, maar vanwege de weersomstandigheden kon de tocht toen niet doorgaan.

Ikzelf deed dit jaar (uiteraard) niet mee. Ik kon het echter niet laten om toch even te kijken bij de start. Het verschuiven van de zwemtocht kwam me dan ook goed uit, omdat ik er een week eerder niet bij had kunnen zijn in verband met mijn vakantie. Ik had een grote fietstraining op de agenda (Tour de Afsluitdijk, daarover in een later blog meer), dus moest toch vroeg uit de veren. Alvorens ik aan mijn grote ronde ging beginnen, ben ik even langs de Helderse dijk gefietst. Omstreeks kwart voor 8 in de ochtend trof ik daar onder andere mijn zwemmaten; Patrick Hogervorst, Eelco Gerritsen, Patrick van de Mark , Gert Jan Wit en Marleen de Waal Malefijt.

Ik was net op tijd, want na een kwartiertje gingen de zwemmers al van start. Het Marsdiep was een stuk rustiger dan vorig jaar, maar desalniettemin was het weer een pittige oversteek van de zwemmers. Ik heb nog even staan kijken maar ben zelf op tijd weer weggegaan om mijn eigen training te gaan doen.

Uiteraard hebben al mijn zwemmaten de zwemtocht volbracht. En hoe! Allemaal zijn ze binnen een uur gefinisht. De snelste tijd is neergezet door Gerben Rozie: 40 minuten en 40 seconden. Een record! Belangrijker is echter het record wat is gevestigd met het ophalen van de sponsorgelden: de zwemmers hebben in totaal € 41.522,50 opgehaald voor Spieren voor Spieren! Gigantisch.

Een topprestatie van BE TOUGH, de zwemmers en natuurlijk alle vrijwilligers.

Zwemtocht Texel
Foto: Be Tough (Facebook)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *