Sebastiaan Horn haalt de de LoveLife Run naar Den Helder!

De LoveLife Run is een 5 km hardloopevent van Stichting Fight voor (ex-)kankerpatiënten, hun naasten, behandelaars en iedereen zich wilt inzetten om zoveel mogelijk geld op te halen voor baanbrekend kankeronderzoek. Na meerdere succesvolle edities in Arnhem en Breda vindt het evenement nu voor de eerste keer plaats in Den Helder op 2 juni 2024.

Unieke charity run

De deelnemers staan centraal bij de LoveLife Run, die dan ook kosteloos mee kunnen doen aan de run. Uniek aan de run is dat de (ex-) kankerpatiënten wekenlang trainen om 5 km te gaan hardlopen door Den Helder. Zij vormen zelf een team met familie, vrienden en bekenden om zich heen. Samen met hun naasten volbrengen ze deze legendarische run. Behandelaars – o.a. oncologen, verpleegkundigen en revalidatieartsen uit het Noordwest Ziekenhuis (locatie Den Helder) rennen ook met de deelnemers mee. Vanaf maart/april gaat er wekelijks hard getraind worden in groepjes onder begeleiding van hardlooptrainers en oncologiefysiotherapeuten.

Donaties ophalen voor baanbrekend onderzoek

Iedere runner wordt uitgedaagd zoveel mogelijk donaties op te halen voor Fight cancer. Met de donaties die deelnemers ophalen, financiert Stichting Fight cancer baanbrekend kankeronderzoek. Ook gaat een deel van de opbrengst naar het lokale Noordwest-ziekenhuis, welke zich mede heeft verbonden aan de run.

Sponsoren en businessteams

Support van sponsoren die LoveLife Run Den Helder een warm hart toedragen is nodig om de runners een onvergetelijke dag te bieden en de kosten van het evenement zo laag mogelijk te houden. Bedrijven kunnen ook als businessteam meedoen aan het event, wat een unieke teambuilding activiteit is. Voor het inschrijfgeld van € 500,00 kunnen er vijf mensen meedoen én krijgt het bedrijf er zichtbaarheid voor terug. Het inschrijfgeld wordt gebruikt om kosten te dekken van het evenement.

(Ex-) patiënten kijken weer naar de toekomst

Het evenement wordt (mede) georganiseerd door de ‘Helderse Durfsporter’ Sebastiaan Horn. Sinds mei 2023 is hij zelf gediagnostiseerd met bijnierschorskanker, wat dit evenement voor hem een extra betekenis geeft. Hij zegt dan ook: “Het is geweldig om te zien waar deze (ex- )kankerpatiënten toe in staat zijn. Vaak beseffen ze zelf niet wat ze allemaal kunnen. De euforie die ze beleven als ze straks over de finish komen is met geen pen te beschrijven. De run is een trip down memory lane en het is een mooie manier om het verleden af te sluiten of een plekje te geven. Het helpt hen om weer positief naar de toekomst te kijken. Meedoen is hoe dan ook een overwinning.”

Joost Reijns, directeur bij Stichting Fight cancer: “LoveLife Run is een prachtig initiatief waarbij via een sportief fondsenwervend evenement impact wordt gemaakt op de bewustwording rondom kanker. Wij, als Stichting Fight cancer, juichen vooral toe dat deze bewustwording al in een vroeg stadium plaatsvindt, specifiek bij de jeugd en jongvolwassenen. Het omzetten van bewustwording in actie is essentieel, en deze acties kunnen op diverse manieren leiden tot meer preventie en meer onderzoek naar kanker. Door samen de onmacht
om te zetten in kracht, bouwen we aan een hoopvolle toekomst in de strijd tegen deze ziekte.’’

Meer informatie over het evenement, inschrijvingsdetails en manieren om te doneren zijn te vinden op https://www.fightcancer.nl/event/lovelife-run-denhelder.

Love life. Fight cancer!! 

page2image44291360page2image44291152 page2image44290528 page2image44290320 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *