Run 25-01-2014: langste afstand tot nu toe

Tussen al het fietsgeweld door heb ik nog een klein mini-avontuurtje in de planning: de volledige Houtribdijk aflopen. Van het beginpunt in Lelystad tot aan het huis van mijn ouders, wat als finish fungeert, is dit toch goed voor een loopje van zo’n 32 kilometer.

Gelukkig gaan hardlopen en fietsen heel goed samen. Deze 2 vormen van duursport zorgen voor een welkome afwisseling. Soms is het net even te koud om te gaan fietsen, terwijl het mits goed aangekleed, heerlijk loopweer is. Zo ook op 25 januari. Na een drukke en rommelige week was ik erg gemotiveerd om een groot stuk te gaan hardlopen. De frustraties moesten er even uit, zeg maar. Daarnaast wilde ik een nieuwe theorie proberen: een groot deel van mijn loop-route was hetzelfde als mijn fietsroute. En waar ik met fietsen het punt bereik dat ik denk: “hee, bijna thuis”, hoopte ik dat dit hetzelfde effect zou geven met hardlopen. Alleen is het een klein verschil tussen nog 10 kilometer moeten fietsen of nog 10 kilometer moeten hardlopen. Maar toch, ik was benieuwd.

Het lopen ging fantastisch. Het was zowiezo wel eens fijn een geheel andere route te hebben dan normaal. Heerlijk met de kop in de wind en gaan. Ik was al gauw bij het 15-kilometer punt; het punt waar ik inderdaad dacht: “hee, bijna thuis”. Toen had ik nog zo’n ruime 10 kilometer te gaan. De spreekwoordelijke man met de hamer liet zich pas voorzichtig zien rond de 21 kilometer. de langste afstand die ik gelopen heb is de halve marathon; 21.1 KM. Niet zo gek natuurlijk dat ik dan ook juist bij dit punt het lood in de schoenen kreeg. Toch heeft het me niet al te veel moeite gekost om de ronde uit te lopen. Toen mijn Garmin de 25 kilometer aangaf was ik nog zo’n 100 meter verwijderd van thuis. Ik heb de timer toen gestopt en heb deze 100 meter rustig gelopen, om weer een beetje op adem te komen. Al met al ben ik zeer tevreden. Die Houtribdijk moet wel te doen zijn. Zeker als we dit nog een paar keer trainen. Daar heb ik alle vertrouwen in.

2014-01-25 17.33.58

De statistieken:

Afstand: 25,02 km
Duur: 02:21:18
Tempo: 05:39 min/km
Gemiddelde snelheid: 10,60 km/u
Maximum snelheid: 16,20 km/u
Hoogte winst/verlies: 10 meter/9 meter
Gemiddelde hartslag: 182 bpm
Hoogste hartslag: 192 bpm

Official timing by:  

kish_logo

Eén reactie op “Run 25-01-2014: langste afstand tot nu toe”

  1. […] Af en toe had ik ook nog even een hardloop-sessie tussendoor. Zo liep ik op 25 januari 2014 mijn langste afstand ooit, namelijk 25 kilometer. Op 24 februari fietste ik al, toen nog samen met Michael, de hele […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *