Fietstraining 19-01-2014: Tour de Cornelis Lely

Helaas heb ik, wegens drukte, een kleine achterstand in bloggen. Hier een verslag van zaterdag 19 januari 2014:

Op zoek naar onze grens proberen we steeds verder te fietsen. De gewenning is er. Nu moet er nog zitvlees gekweekt gaan worden. Uiteindelijk is het namelijk de bedoeling dat we 500 kilometer binnen 24 uur gaan wegtrappen.

Zo ver is het natuurlijk nog lang niet. Eerst maar eens trainen. Tot nu toe is de winter ons genadig en kunnen we mooie meters maken zonder daarbij te veel worden gehinderd door kou, neerslag en gladheid. Een hele Afsluitdijk op en neer leek ons nog even iets te veel van het goede, maar een halve zou toch zeker al te doen moeten zijn?

En inderdaad; het viel ons reuze mee. Met een forse tegenwind stonden we in zo’n anderhalf uur op de Afsluitdijk, van het uitzicht te genieten. We hadden voornamelijk lange rechte stukken zonder al te veel beschutting. Hierdoor kon de wind een aardige grip op ons krijgen. Blij waren we dan ook als we even konden rusten en met Cornelis Lely op de foto mochten. Nog even een baal-momentje: toen mijn fiets stond geparkeerd waaide hij door de harde wind om; de eerste ‘littekens (krassen)’ zijn een feit. Maar goed; elke held heeft wel littekens, dus ook mijn fiets. Hier kom ik ook wel overheen.

De terugweg ging, dankzij de wind in de rug, vele malen sneller en gemakkelijker. Er werd nog even een bescheiden maximale snelheid geklokt van 42,8 kilometer per uur. Dit kan natuurlijk nog veel sneller, maar hé, we zijn beginners.
Al met al was het een training om tevreden over te zijn. Volgende keer gaan we Zurich aantikken; de volledige Afsluitdijk. Maar dan moet het eerst weer een beetje warmer gaan worden.

De statistieken:

Afstand: 65,72 km
Duur: 02:43:57
Tempo: 02:30 min/km
Gemiddelde snelheid: 24,10 km/u
Maximum snelheid: 42,80 km/u
Hoogte winst/verlies: 25 meter/26 meter
Gemiddelde hartslag: 156 bpm
Hoogste hartslag: 183 bpm

Official timing by:  

kish_logo

Eén reactie op “Fietstraining 19-01-2014: Tour de Cornelis Lely”

  1. […] meer vorm. Ook werden de afstanden die ik fietste steeds groter. Op 19 januari 2014 fietste ik al tot aan het standbeeld van Cornelis Lely, welke ongeveer halverwege de afsluitdijk staat. Bij elkaar was deze rit toch al goed voor 65,72 […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *