Zo af en toe verschijnen er apps en toepassingen die het delen waard zijn. Relive is er zo één. Wat is Relive en hoe werkt het? Welnu, het is heel simpel eigenlijk. Wanneer je in het bezit bent van een sport-account bij bijvoorbeeld Strava, Garmin Connect, Polar of Endomondo, kun je deze koppelen aan Relive. wel dien je uiteraard eerst even een account aan te maken en je sport-account te koppelen. De rest gaat eigenlijk vanzelf…

Als je vervolgens een rondje gaat hardlopen of een mooie fietstocht gaat maken en deze activiteit upload naar je sport-account, gebeurd er iets magisch. Relive neemt de gegevens vanuit je sport-account over en maakt er een bizar gaaf filmpje van. In dit filmpje zie je, alsof er een drone boven je hoofd meevloog, hoe je al hardlopend of fietsend je route hebt afgelegd voorzien van data zoals je hoogst gelopen/gefietste snelheid, je hartslag en eventueel gemaakte foto’s. Het duurt even (en met even bedoel ik een half uurtje/uurtje tot maximaal 24 uur) voordat je video klaar is maar dan heb je ook wat.

De filmpjes kun je via de Relive-app op je smartphone bekijken en opslaan, waarbij zowel Apple- als Android-toestellen worden ondersteund. Via deze app kun je de filmpjes vervolgens delen op je Social Media, zodat je aan je vrienden en familie op een hele leuke manier kunt laten zien wat voor bazen-rit je nu weer heb gemaakt. Zoals mijn Cycling Holland tochtje bijvoorbeeld:

Relive is een gratis app maar er is ook een mogelijkheid om club-member te worden. Dit heeft als voordeel dat je muziek aan je filmpjes kunt toevoegen, je route op een interactieve manier kunt bekijken, oude ritten kunt uploaden en ook worden ritten langer dan 10 uur ook omgezet in filmpjes. Je bent club-member voor € 9,00 per maand.

Kortom: Relive is wat mij betreft een must voor elke sportfanaat die het leuk vind om zijn prestaties te delen met zichzelf en anderen.

Vond je dit leuk om te lezen? Praat mee in de reacties hieronder en deel dit bericht via een van onderstaande links. Op de hoogte blijven van mijn activiteiten? Like dan mijn Facebook-pagina.

8 reacties op “Relive”

 1. Ilse avatar
  Ilse

  Hoe kan het dat ik een rechte lijn te zien krijg??? Als een vogelvlucht.

  1. Sebastiaan Horn avatar
   Sebastiaan Horn

   Hoi Ilse. Hoe bedoel je precies?

   1. Ilse avatar
    Ilse

    Ik zie het begin punt en eindpunt van mijn wandeling, met er tussenin een kaarsrechte lijn. Ik kan niet zien waar ik gelopen heb en welke afstand.

    1. Sebastiaan Horn avatar
     Sebastiaan Horn

     Relive maakt gebruik van de GPS-data vanuit bijvoorbeeld Garmin, Komoot of Strava. Als je een rechte lijn ziet betekend dat wellicht dat er een foutje zit in deze GPS-data?

 2. Rein avatar
  Rein

  kan iemand mij melden hoe ik fotos kan toevoegen aan mijn Relive video’s?

  1. Sebastiaan Horn avatar
   Sebastiaan Horn

   Als je tijdens je run foto’s maakt herkent de app dat als het goed is zelf al, en vraagt hij tijdens het maken van het filmpje of je de betreffende foto’s wilt toevoegen.

 3. Ruud Sweep avatar

  Hoi Sebastiaan, ik doe een bikepacking trip Winkel naar Verona. Zojuist de Alpen overgegaan. Ik maak Relive filmpjes, maar deze kan ik slecht terug vinden in mijn Android telefoon. Weet jij dit misschien? Ga je volgen op FB.

  Een sportieve groet, Ruud

  1. Sebastiaan Horn avatar
   Sebastiaan Horn

   Hee Ruud, wat een toffe trip ben je aan het doen! In principe moet je alle filmpjes terug kunnen vinden in de app van Relive. Als je ze exporteert of lokaal opslaat staan ze in je galerij. Zo werkt het tenminste bij Apple; ik ben zelf helaas geen Android gebruiker. Hoop dat je er evengoed wat aan hebt zo! Succes met je avontuur!

   Groet, Sebastiaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *